Yes de leeuwinnen komen naar Friesland!

14 juni 2018 20:45


Toen dit bericht binnen kwam werd er gelijk geappt "hier moeten we bij zijn". De KNVB stuur ik nog een oranjekoek toe want die zijn volgens mij gek geworden van mij…

Wanneer kan ik kaarten bestellen?

Hoeveel mag je er per persoon bestellen?

Mogen er spandoeken mee naar binnen?

En daarna volgden er nog denk ik 100 vragen.

Waar ik al snel achter kwam is dat je met een oranje clubcard eerder aan de beurt bent en daarna de losse verkoop start. Gelijk maar 1 aangeschaft want het idee was 100 kaarten te bestellen.

Op een maandag ochtend begon deze kaartverkoop en met het swit op het gebit was dit best wel snel gelukt. Ook deze ochtend kreeg de KNVB een punthoofd van mij. Het idee was om de kaarten bij de vrouwen en meisjes SWZ Boso Sneek te gaan verkopen. Binnen 4 uur waren de meesten al verkocht. O jee hoe moet dit nou want veel teams hadden nog niet eens een reactie gegeven. Even overleggen met pa en samen kwamen we er al snel uit dat er nog wel wat kaarten bij konden. Het mooiste zou natuurlijk zijn om dit in het zelfde vak te doen. Vak 11 moest maar SWZ Boso Sneek vak worden.

Dinsdag ochtend gelijk weer achter de computer en toen heb ik alle overige vakjes van vak 11 aangeklikt die nog open stonden. Resultaat 220 kaarten voor de leeuwinnen tegen Slowakije! Binnen een paar dagen waren deze kaarten dan ook binnen de club verkocht.

En dan is het nog weken wachten voor de wedstrijd.

Maar gisteravond was het zover!

Zelf om 16:45 al richting Heerenveen gereden want we wilden graag even sfeer proeven. Wat hadden ze dat super neergezet en voor iedereen was er wel wat leuks te doen. 538 met leuke muziek, een tent waar je spandoeken kon maken, voetbal darten, springkussen voetbal en natuurlijk een snackwagen voor een patatje en een frikandel.

Vanaf half 7 ging het stadion open en werden we binnen gelaten door leuke security. Geen gedonder met tas controles en zelfs de confetti spuiten mochten mee naar binnen. Al vrij snel stroomde het stadion vol en met vol bedoel ik ook echt vol. Wat een sfeer hing daar. Mensen zingen dansen zwaaien juichen.

20:00 Het fluitsignaal en binnen 5 minuten was de eerste wave al een feit. Het voetbal was nog niet echt super want Slowakije speelde heel verdedigend en de keeper van hun heeft een puike wedstrijd gespeeld. Af en toe een kansje voor Nederland maar helaas niet doeltreffend.

De tweede helft kwam Nederland steeds wat dichter bij maar nog niet overtuigend. 3 Minuten extra tijd en de eerste supporters liepen al wat richting uitgang. Maar vak 11 bleef natuurlijk zitten want zover hoefden we niet meer te rijden. De 91ste minuut werd er gescoord en het hele stadion stond letterlijk op zijn kop. Heb dansende mensen gezien die zichzelf verbaasden met de juichmoves. Wat een ontlading. Niet veel later klonk het fluitsignaal en kwam er al snel door de speakers "je krijgt die lach niet van mijn gezicht".

Deze avond hadden we voor geen goud willen missen.

Trots op de leeuwinnen en de club SWZ Boso Sneek.

Samen sta je sterk!

Gr Esther

Delen

Lees meer over:
Oranje Leeuwinnen Sherida Spitse

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!