18 november 2018 22:00

Wat een dag......
Vanmorgen besloten om weer eens mee te gaan met ons vlaggenschip.
We mogen terugkijken op een memorabele dag.

De heenreis verliep niet helemaal vlekkeloos en door een wegversperring (laten we het daar op houden) kwamen we pas 13:30 aan in Oude Pekela. Er was al overleg geweest tussen beide verenigingen om de wedstrijd even iets uit te stellen want de boys moesten zich natuurlijk wel warm lopen.

De scheidsrechters stemden hiermee in en om 14:15 klonk het fluitsignaal. De opkomst van het publiek was wat mager maar we werden al snel warm van het aanvallende spel van SWZ. Het duurde echter wel heel lang voor het eerste doelpunt viel. Na vele kansen en het missen van een penalty was het tegen het einde van de eerste helft toch raak door een goal van onze clubman Kevin.

Bakje thee en denk ik toch even een preek van de trainer want de staf had ook wel door dat er vandaag wat te winnen viel. VKW stond achter en Emmen stond voor met 2-1.

De opdracht was dan ook om veel doelpunten te maken want in het beste geval pakken we daarmee de periode. De tweede helft was Sneek scorend veel beter. Wat er in de eerste helft niet gebeurde lukte in de tweede helft wel. Met 2 goals van Gerben en 1 goal van Joram was de wedstrijd wel beslist. En toen kwam het rekenwerk. Op Twitter las ik een felicitatie van VKW aan Emmen "gefeliciteerd met de periode”. Maar SWZ Boso Sneek kwam toch op een gelijk aantal punten? Hoe zit dit nou? Wie pakt die periode nou. Na een aantal minuten werd dit dan duidelijk. Yes, SWZ pakt deze titel. En dik verdiend vind ik want er staat een super leuke groep iedere week te knokken.

We zijn gelijk geëindigd met Emmen maar omdat SWZ Boso Sneek meer doelpunten heeft gemaakt zijn wij verzekerd van de eerste periode. Dikke klasse boys en laat dit vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. De terugreis naar Sneek was super gezellig en een reden voor een klein feestje.