All in the family deel 1: De familie Semplonius

26 januari 2019 15:30


Vanaf vandaag willen we jullie op regelmatige basis kennis laten maken met een (voetbal)familie die nauw bij onze vereniging betrokken is. Dit onder de noemer ‘All in the family’.

‘All in the family deel 1’
In dit eerste deel trapt, de familie Semplonius waarop ‘Zo vader èn zo moeder, zo zoon' van toepassing is, af. Het gezin Semplonius bestaat uit André (48), Henriëtte (49), Robin (16) en Miranda. Waarvan de eerste drie al jaren meerdere functies bij onze club vervullen. Vader André, Sempie voor intimi, is momenteel assistent trainer van het vlaggenschip van de vereniging, Technisch Coördinator en daarnaast geregeld achter de bar in de kantine te vinden.


Henriëtte is al jaren het vertrouwde geluid bij de thuiswedstrijden als omroepster/speaker, maakt de kantine schoon, is lid van de activiteitencommissie en voetbalt zelf bij SWZ Boso Sneek VR30+.


Robin is trainer bij JO8 en JO9 en speler van JO17-1.


André is in het dagelijks leven verder actief als magazijnchef bij de firma Lampe Techical Textiles in Sneek, Henriëtte is verkoopster bij Bruna en Robin volgt de opleiding GT op de RSG en werkt daarnaast bij de Albert Heijn in de Stadsfenne.
André zijn lange historie bij SWZ Boso Sneek begon rond 1990, terwijl Henriette samen met broer Edgard Antonidus al in 1981 rond de velden te vinden was. Robin is rond 2009 gestart bij de F-League (tegenwoordig de Witte Lakenvelder League).
André is maar liefst 14 jaar 1e elftal speler geweest en was daarnaast in het verleden ook trainer van de C1 en D1, trainer/coach bij de E-pupillen, assistent bij de A en B junioren, trainer/coach bij Sneek 2 en ook al 7 jaar kantine vrijwilliger. Henriëtte en Robin zijn al geruime tijd actief met wat ze nu nog voor de vereniging betekenen.
Als er wat gebeuren moet pakt André letterlijk en figuurlijk de handschoen op. Zo ook vorig jaar toen hij het 2e een aantal maal uit de brand hielp waaronder als keeper.


André denkt met erg veel plezier terug aan de bereikte promotie in 1991 in Steenwijk voor 3000 man en de winst in de bekerfinale tegen Harkemase Boys. Deze wedstrijd werd over 2 dagen gespeeld. In dat zelfde rijtje mooie herinneringen mag het maken van de trouwfoto’s op het SWZ-terrein niet ontbreken.
Hoogtepunten van Henriëtte zijn het omroepen van de wedstrijden voor de beker tegen Feyenoord. Henriëtte: "(toen Feyenoord scoorde riep ik om dat Heerenveen had gescoord haha) en het omroepen van de bekerwedstrijd tegen AZ. Verder het maken van onze trouwfoto’s op het SWZ-terrein en ik mocht een week voor onze trouwdag ‘Pupil van de week’ zijn bij een wedstrijd van André".


Robin beschouwt zijn optreden als ‘Pupil van de week’ met als favoriete speler Kevin Huitema als een van de vele hoogte punten. De trainer van tegenstander JVC Cuijk was toen Hans Kraay junior.


Over de favoriete voetbalclub bestaat in huize Semplonius eensgezindheid. Dat is namelijk SC Heerenveen.
Tot slot laat de familie Semplonius weten dat ze graag nog vele jaren betrokken blijven bij onze mooie club!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!