JO17 gaat op voor spelregelbewijs

27 januari 2019 14:45


Zaterdagmiddag 26 januari werd in de bestuurskamer hard gestudeerd en uiteindelijk door iedereen het vereiste spelregelbewijs behaald.

Sinds het seizoen 2014/2015 moet iedere 2e jaars B junior (JO17/MO17) het spelregelbewijs halen van de KNVB. Dit om de jeugd bewust te maken van de regels op en om het veld.Dit spelregelbewijs kan gewoon thuis behaald worden via www.voetbalmasterz.nl maar het is natuurlijk leuker om het samen te maken en elkaar te helpen. Daarom hebben wij (Fokke & Robert) alle spelers met het geboortejaar 2002 uitgenodigd om in de kantine te komen en samen het spelregelbewijs certificaat te gaan behalen.

In het kort even een uitleg over het spelregelbewijs. Het bestaat uit 5 levels, ieder level bestaat uit 10 vragen en hoe hoger het level hoe minder fouten je mag maken. Uiteindelijk wordt het spelregelbewijs afgerond met een examen van 20 vragen.

Voor deze middag hadden we maar liefst 3 scheidsrechters uitgenodigd die ons konden helpen bij de spelregels die gelden voor het voetbalspelletje.

Vooraf werd er door Niels Zeeman een leerzame presentatie gegeven waar de belangrijkste regels aan bod kwamen. Denk hierbij aan de buitenspelregel, indirecte & directe vrije trappen maar ook andere spelhervattingen zoals ingooien, doeltrappen maar ook zeker niet te vergeten de gele en rode kaarten. Niels Zeeman, Jos Bos en Arjen Stolte bedankt voor jullie hulp!

Alle 2e jaars JO17-1 spelers waren aanwezig en hebben hun diploma gehaald. Gefeliciteerd! Ondanks de persoonlijke uitnodigingen hebben de andere spelers van JO17-2&3 + MO17 hier helaas geen gebruik van gemaakt maar wij wensen hen natuurlijk veel succes met hun toets/examen.

Het is zoals gezegd verplicht gesteld door de KNVB om het spelregelbewijs te behalen. Zonder spelregelbewijs mag je uiteindelijk geen wedstrijden meer spelen.

Wij hopen ook dat we de jongens enthousiast hebben kunnen maken om de scheidsrechterspoule te versterken zodat ook de jongste jeugd bij SWZ onder de begeleiding van een “gediplomeerde” spelbeleider / scheidsrechter kan voetballen.

Delen

Lees meer over:
SWZ Boso Sneek JO17-1 Spelregelbewijs

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!