Het Jeugdbestuur stelt zich voor deel 2 - VV Sneek Wit Zwart

Het Jeugdbestuur stelt zich voor deel 2

16 februari 2019 15:45


Binnen het Jeugdbestuur van SWZ Boso Sneek zijn er een aantal wijzigingen geweest de afgelopen periode. De komende weken stelt het Jeugdbestuur zich aan u voor.

Deze week de Algemeen coördinatoren

Fokke de Haan (Algemeen coördinator JO19 en JO17)

Mensen begeleiden en op weg helpen is wat ik graag doe. Daarom ben ik in 2018 begonnen met een eigen rijschool, Rijschool FOKKE. Al sinds 2008 ben ik actief bij de jeugd als begeleider van de jongste jeugd. In 2008 mocht ik meehelpen om de F-League op weg te helpen en nog steeds is dit een belangrijk onderdeel van de jeugd. Daarna steeds mee omhoog gegaan naar de categorie waarin onze zoon Diego ging voetballen. Als vrijwilliger is het geweldig om zo betrokken te kunnen zijn bij allerlei activiteiten die er worden georganiseerd. In 2011 samen met Frans Vroegop de Pupil van de Week weer opgestart en onlangs, zondag 23 september 2018, is de 100e pupil van de week gefotografeerd, Joost uit het team JO11-1. Elke thuiswedstrijd van het eerste is er een team, JO10, JO11 en MO11 welke een pupil van de week uitkiest, dit team is dan ook meteen het Bentacera team van de week en levert de ballenjongens of ballenmeisjes voor de wedstrijd van SWZ Boso Sneek 1.

De pupil van de week ontvangt na afloop als aandenken aan deze leuke middag een foto, waarop hij of zij staat met de favoriete speler van SWZ Boso Sneek 1, samen met een DVD met een filmpje, balletje hoog houden, warming-up met de spelers van het 1e  en de line-up en de shoot out op de keeper van de tegenstander. Dit zijn altijd weer dankbare momenten en de spelertjes zijn altijd erg blij met deze kans. Ook de spelers van SWZ Boso Sneek 1 werken altijd met veel plezier mee aan de begeleiding van de Pupil van de Week. Mijn functie nu is coördinator JO17 en JO19. Precies ook de categorie/leeftijd die ik kan begeleiden op weg naar hun rijbewijs.

Robert Westhof (Algemeen coördinator JO15)

Door Rene Banse ben ik gevraagd om bij de Jeugdcommissie aan te sluiten omdat zij daar nog op zoek waren naar diverse coördinatoren. in 2016/2017 ben ik als algemeen coördinator van de JO13 begonnen en sinds het seizoen 17/18 ben ik algemeen coördinator van de JO15. Daarvoor was ik al actief als trainer/begeleider van diverse jeugdteams.

Sinds de F-league (2005/2006) ben ik samen met Jose Abma en vele anderen betrokken geweest als trainer/begeleider bij de jongste jeugd. Hoe geweldig was het om te zien dat het iedere zaterdag weer een groot feest was op het SWZ Boso Sneek terrein. Muziek, vlaggen, ballonnen, limonade in 1 woord "fantastisch".

Naast coördinator van de JO15 ben ik ook actief als die van coördinator keepers pupillen/junioren Deze  functie heb ik (tijdelijk) op mij genomen omdat er geen opvolger kwam toen Jelmer Popma aangegeven had om te stoppen vanwege zijn studie/werk.  

Verder ben ik actief als teammanager bij JO17-1 samen met Ernst Veldman en Mats Bruining. Ieder jaar verzorg ik samen met Marjan v.d. Laan de reanimatie/aed cursussen bij SWZ Boso Sneek en ben ik betrokken bij de organisatie van het “Gerrit Abma JO13 SWZ toernooi”  voor alle JO13 teams op ieder eigen niveau. Een prachtig toernooi waar plezier voorop staat. Onze beide zonen spelen bij SWZ, Sem in JO15-1 als keeper en Ruben bij JO17-1. Sem is trainer bij de Witte Lakenvelder League en Ruben geeft training bij de JO10-2,  naast alle vrijwilligerstaken vind ik het spelletje zelf natuurlijk ook nog erg leuk en ben ik actief bij de vedetten van Forza Sneek 4 op woensdagavond.

Wilco Smorenburg (Algemeen coördinator JO13 a.i., diverse functies)

Ik ben naast de algemeen coördinator JO13 a.i. de  (nieuwe) coördinator arbitrage voor SWZ Boso Sneek en SVO Sneek. (jeugd en senioren). De meesten zullen mij al kennen als Jeugdsecretaris. Begin dit jaar ben ik hier mee gestopt en ben ik verder nog actief als technisch coördinator JO13, functioneel beheerder VTON en Gastheer.

Ik heb bij SWZ Boso Sneek dus al de nodige functies bekleed en zal me nu ook gaan storten op het vakgebied van de “scheids”. Dit doe ik niet alleen, maar met een heel team (meer details volgen zsm).

Mijn hele voetbal carrière ligt bij CDW uit Wijk bij Duurstede (prov. Utrecht). In de jeugd begonnen bij de C5 en vervolgens naar B1 en A2 . Daarna kwam ik bij de senioren bij het eerste terecht en speelde ik op bijna alle posities in de as; laatste man, voorstopper en spits. Ook speelde ik bij U21 van CDW. De mooiste prestatie was dat we kampioen van provincie Utrecht werden met een geweldig team. Een aantal vervelende blessures aan de knieën maakte al snel een einde aan mijn voetbalcarrière. En dan wordt je trainer of coach, zo werkte dat vroeger tenminste.

Ik werd dus coach en trainer bij de jeugd en bij de senioren. Bij CDW was ik een actieve vrijwilliger tot het moment dat ik verhuisde naar Friesland in 1996. Aangezien ik geen binding had met welke club dan ook kwam voetbal op een laag pitje te staan. Dat veranderde toen eerst mijn stiefdochter Laura en daarna mijn zoon Quillan gingen voetballen bij SWZ. En al heel snel werd ik door Rene Banse bij de jeugdcommissie gehaald als algemene coördinator van de E-tjes.

Dit jaar probeer ik as technisch coördinator de trainers bij de JO13 (Sjoerd Jan, Mark, Noa, Jurre en Bas) zo goed mogelijk te begeleiden en vind ik het belangrijk dat ik bij alle teams ga kijken bij trainingen en wedstrijden.

Het is een mooie leeftijdsgroep, want er gebeurt veel bij deze jongens; ze gaan voor het eerst spelen op een groot veld met alle bijbehorende nieuwe regels zoals buitenspel, maar de meeste gaan ook voor het eerst naar het voortgezet onderwijs waar ze te maken krijgen met huiswerk en andere vakken en de druk om ook daar goed te presteren. Deze beginnende pubers krijgen veel voor hun kiezen en helaas haken er dan ook een aantal jongens snel af. Het is ze soms allemaal te veel. Ik zie het ook als mijn taak ze daarin te helpen/begeleiden, want voetbal kan een fantastische uitlaatklep zijn.

Stephan Huijgen (Algemeen coördinator JO12 en JO11)

Mijn zoon, Jelmar, is in 2014 begonnen in de F-league. Bij zijn overgang naar de F-jes was men opzoek naar een coördinator voor die categorie. Na overleg met Rene Banse over de inhoud en verwachtingen ben ik vanaf seizoen 2015/2016 begonnen als coördinator F (later JO9). Ik heb vroeger zelf ook gevoetbald tot ik begon met mijn studie, maar daarna nog altijd het spelletje langs de lijn gevolgd of op TV en soms in het stadion. De wedstrijden van de jeugd en specifiek van het team van Jelmar volg ik met plezier. Geweldig om die mannen te zien voetballen en hun progressie te zien die zij doormaken. Bij de overgang van Jelmar naar de JO11 heb ik het stokje overgedragen en ben ik coördinator van de JO11 en JO12 geworden.

Martin Vermanen (Algemeen coördinator JO10) (Algemene coördinator JO13)

Mijn naam is Martin Vermanen, getrouwd, vader van een dochter Emma (hockey) en zoon Jort, die voetbalt in JO10-1.

Gedurende het lopende seizoen 2018-2019 heb ik de taken als coördinator van de JO10 overgenomen, na twee jaar met veel plezier leider te zijn geweest.

Zelf heb ik tot mijn 20e gevoetbald bij vv Sneek, waarna een knieblessure mijn sportieve ambities vroegtijdig heeft beëindigd. In het verleden heb ik al eerder bestuursfuncties bij vv Sneek bekleed en nadat Jort is gaan voetballen heb ik ook weer enige vrijwilligerstaken opgepakt.

 

Marco Wennink (Algemeen coördinator JO9 en JO8)

Mijn naam is Marco Wennink en ben sinds dit seizoen de algeheel coördinator van de JO8/JO9. Mijn zoon Rutger speelt in de JO9-1 en daar ben ik ook als leider bij betrokken. In het verleden was ik vrijwilliger bij WZS in allerlei functies, zoals leider jeugd, leider/grensrechter dames, leider zaal, wedstrijdsecretaris zaal en hoofdbestuur. Ook heb ik jaren de befaamde WZS voetbalkampen mede georganiseerd. Mijn eigen voetbalcarrière eindigde helaas al snel vanwege het afscheuren van mijn kruisbanden. Na WZS ben ik ook leider geweest bij vv Heerenveen (dames) en ONS Sneek (dames). Toen mijn zoon wilde voetballen heb ik direct aangegeven wel iets bij de club te willen doen. Eerst als leider en nu dus ook als algeheel coördinator. Ik hoop nog jaren met veel plezier bij SWZ Boso Sneek te kunnen blijven.

 

Marije IJszenga (Algemeen coördinator de Witte Lakenvelder League a.i.)

Marije en de WLL zullen op een later moment verder geïntroduceerd worden.

Staand Marco, Martin en Fokke, zittend Robert, Stephan en Wilco.

Meer over het Jeugdbestuur:
https://www.swzbososneek.nl/1667/jeugdbestuur/
Delen

Lees meer over:
Jeugdbestuur
Gerelateerde artikelen:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!