Terugblik SWZ Boso Sneek ZM1

28 mei 2019 17:30

SWZ Boso Sneek ZM1 blikt terug op de 2e seizoenshelft.

Overzicht 2e seizoenshelft

Net als de voorbereiding in de zomer was ook de winterstop niet ideaal voor trainer Boot om zijn manschappen klaar te stomen voor de competitie. Veel afwezigen door blessures en vakanties zorgden ervoor dat met slechts 1 oefenpotje en enkele trainingen in de benen gestart moest worden met de tweede seizoenshelft!

Makkum was in Sneek de tegenstander, langs de boorden van het IJsselmeer werd het eerder dit seizoen slechts 1-1 en ook deze keer ging het zeer moeizaam. Er werd een krappe 1-0 overwinning behaald door een treffer van Rinke Hiemstra maar een puntendeling was ook mogelijk geweest!

De tol van de matige voorbereiding werd betaald in Bolsward, een offday zorgde ervoor dat er een pijnlijke 1-0 nederlaag werd geleden. Dat enkele spelers op vakantie waren hielp ook niet mee, hierdoor moest SWZ de koppositie laten aan het Staverse QVC.

Vanwege de goede serie in de beker mocht ZM aantreden tegen de ongenaakbare koploper van de zaterdag 2e klasse BCV om te bepalen wie naar de laatste 16 zou gaan. Kwalitatief gelijkwaardig maar simpelweg niet scherp genoeg om voor rust op 1 of zelfs 2-0 te komen. Na de thee wisten de Burgumers met enkele wissels de wedstrijd naar zich toe te trekken, de einduitslag van 0-3 betekende het geflatteerde einde van het bekerseizoen.

Na een paar weken rust was VHK de volgende tegenstander, in een eenzijdige wedstrijd onder lastige omstandigheden; zwaar veld en harde wind wist ZM overtuigend met 0-3 te winnen. Net als in enkele wedstrijden voor de winter stond good-old Marten van der Kamp onder de Sneeker lat vanwege blessure bij doelman Jelmer Popma. Hij kreeg deze wedstrijd op enkele terugspeelballen na weinig te doen!

Nagele was de volgende tegenstander, de hekkensluiter wist in de polder ZM flink de stuipen op het lijft te jagen door brutaal een 2-0 voorspring te pakken, destijds kon de wedstrijd gelukkig nog wel worden gekanteld. In Sneek was het echter een ander verhaal, na een zeer moeizame eerste helft met slechts 1 treffer liep SWZ uit naar uiteindelijke een stevige 8-0 overwinning. De scherpte en gretigheid leek ineens terug te zijn!

Eind maart nam ZM de koppositie weer over nadat Sleat naar de slachtbank werd geleid, ietwat geflatteerd met die treffers in de laatste minuten werd een 8-1 overwinning behaald. Wederom was het eerste bedrijf niet geweldig maar na een vroege achterstand werd de thee wel behaald met een 3-1 voorsprong. Posthuma wist wederom 3 treffers te noteren en lijkt flink op schot te raken voor het slot van de competitie!

TOP’63 kroop in Oppenhuizen diep in de loopgraven om de schade te beperken, deze strijdwijze leek te werken maar kort voor rust wist wie anders dan Posthuma de ban te breken! In het tweede bedrijf kregen de gastheren nog wel enkele kansen maar uiteindelijk stond er toch weer een degelijke 0-3 winst op het scorebord!

De laatste wedstrijd voor de winter was een zeer moeizame pot tegen Delfstrahuizen welke op het nippertje gewonnen kon worden, met dit in het achterhoofd werd thuis een pittig potje verwacht! Gelukkig voor ZM was deze ontmoeting voor de rust al beslist door 3 fraaie treffers, na de thee gebeurde er weinig meer.

De lastigste tegenstander van het seizoen Tollebeek wist na enkele weken rust SWZ een flinke tik uit te delen door in de polder met 4-1 te winnen. Enkele wijzigingen en een gebrek aan scherpte zorgden ervoor dat het gebruikelijke niveau nimmer gehaald werd deze middag, een slechte start van de laatste fase van het jaar opende misschien ook wel de ogen dat er een tandje bij moest!

In de kraker welke nooit een kraker werd tegen stadsgenoot Waterpoort Boys stond er na afloop een overduidelijke 4-0 eindstand op het scorebord. Waar op het Schuttersveld nog een punt gestolen kon worden was er deze middag geen houden aan voor WPB! Ondanks onnozel hard spel van de gasten werd er na het laatste fluitsignaal in de kantine een mooi feestje gevierd!

Met winst in en tegen Creil zou een kampioenschap zeker zijn! Toen trainer Boot vertelde dat de polderbewoners zelfs de trainer en leider op het formulier hadden staan kon in Sneek de vlag al uit! Een 0-9 overwinning in een troosteloze kampioenswedstrijd was het eindresultaat! De 2e achtereenvolgende titel was een feit, met slechts 2 nederlagen en enkele gelijke spelen de verdiende kampioen!

Het seizoen werd afgelopen weekend afgesloten thuis tegen QVC, deze wedstrijd ging nergens meer om maar had een geweldig slot kunnen zijn op het kampioenschap! Hadden de Starumers enkele punten minder verloren dan was het een heuse finale geweest, jammer genoeg stond het nu enkel in het teken van het afscheid nemen van spelers Aron Doevedans, Rinke Hiemstra en Age Hains Boersma. De 5-0 overwinning was dik verdiend en passend bij ons seizoen!

Volgend jaar zal gestreden moeten worden in de 3e klasse met leuke regionale tegenstanders als SDS, Heeg, Oeverzwaluwen en Workum! Tot op heden zijn er 2 nieuwe spelers bekendgemaakt, Joris Speelman (19) komt over vanuit het 2e zondagteam en wil wekelijks op niveau voetballen! Joey Huitema (20) bungelt bij zondag 1 tussen bank en basis en kiest ook voor speelminuten in een eerste elftal, beide spelers zijn meer dan welkom!

Statistieken:

Doelpunten voor               : 86

Doelpunten tegen             : 21 (8 tegen Tollebeek in 2 wedstrijden!)

Clean sheets                     : 11 (in 22 wedstrijden!)

Topschutter                       : Tim Posthuma 23 goals

Meeste gele kaarten         : Jesper Zijlstra (5)

Meeste rode kaarten        : Jesse Lee Staalsmid (1)

SWZ Boso Sneek ZM1