Tweede bijeenkomst “coach de coach” bij SWZ Boso Sneek - VV Sneek Wit Zwart

Tweede bijeenkomst “coach de coach” bij SWZ Boso Sneek

4 december 2019 18:30


Afgelopen vrijdagavond stond de tweede bijeenkomst van “coach de coach” op de agenda. Er waren maar liefst 16 trainers aanwezig van met name de leeftijdsgroepen JO8/9 en een paar van de 10/11 categorie.

De avond was weer georganiseerd door Stefan Mekking (veldcoördinator van de trainers JO8-9) , Marten Feenstra (technisch coördinator JO8-9-10) en Jan Reurings. Jan Reurings is oud gymnastiekdocent en heeft meer dan 20 jaar lang zeer veel functies bekleed bij de KNVB en is sinds de start van dit seizoen veelvuldig op het veld aanwezig om (jonge) trainers te ondersteunen.

Met deze avonden willen we het niveau van de trainers (en dus spelers) structureel verbeteren. We zijn gestart bij de jongste jeugd maar het streven is om dit breder op te gaan pakken.

De focus lag deze avond op hoe het gedrag van kinderen te beïnvloeden zodat het eenvoudiger wordt om voetbalkennis over te dragen. Daarnaast werd uiteraard ingegaan op diverse voetbalsituaties waarbij passende oefenstof bij de leeftijd uiteraard zeer belangrijk is. Al met al interessante onderwerpen en een leerzame avond voor velen!

Verder willen we nog graag vermelden dat we graag van de leiders wekelijks het ingevulde formulier “terugblik op de wedstrijd” ontvangen. Met die feedback kunnen de trainers, indien noodzakelijk,  gerichter aandacht geven aan bepaalde onderwerpen.

Marten Feenstra

Technisch Coördinator JO8/9/10Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!