Spitse verkozen tot Speelster van het Jaar in Noorwegen

6 december 2019 12:45


Sherida Spitse is verkozen tot Speelster van het Jaar in Noorwegen. Daarmee sloot de geboren Sneekse een succesvol seizoen af met een indiduele hoofdprijs.

De Vålerenga-aanvoerdster eindigde met haar ploeg als tweede in de Noorse competitie, waarmee plaatsing voor de UEFA Women's Champions League werd afgedwongen. Ook bereikte ze de finale van de bekercompetitie, waarin landskampioen Lillestrøm de sterkere bleek.

"Ik ben ongelooflijk trots om deze prijs te ontvangen. Het betekent veel voor me, want ik ben constant bezig me te ontwikkelen om een betere speelster te worden. Het is natuurlijk leuk om opgemerkt te worden voor de moeite die je erin stopt", aldus Spitse. "Ik moet Jolien, mijn ouders en natuurlijk ook iedereen in het team, de spelers, de staf, de managers, bedanken. Dit is niet alleen mijn prijs, maar ook die van hen!"

Spitse begon met voetballen in de jeugdafdeling van V.V. Sneek en is uitgegroeid tot recordinternational en aanvoerdster van Vålerenga en het Nederlands elftal. Namens SWZ Boso Sneek van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding!

Delen

Lees meer over:
Sherida Spitse

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!