Terugblik… SWZ Boso Sneek JO17-1

24 december 2019 15:45


Op zaterdag 10 augustus 2019 startten de mannen van SWZ Boso Sneek 17-1 de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Vanwege de schoolvakanties werden de eerste trainingen afgewerkt met een selectie die verre van compleet was. Desalniettemin werd er zeer fanatiek toegewerkt naar de start van de competitie.

In de voorbereiding werd er 1 oefenwedstrijd gespeeld waarin SC Joure 17-1 de tegenstander was. Mede vanwege een krappe selectie was er duidelijk sprake van een krachtsverschil met de Jousters waardoor zij er ook met een overtuigende zege vandoor gingen. Niet getreurd, want iedereen wist waar dit aan lag en zo kon er weer volop getraind worden in de week na deze oefenwedstrijd.

Inmiddels waren de vakanties weer voorbij en kwamen er steeds meer spelers terug waardoor er elke training met een grotere groep getraind worden. Dit wierp ook zijn vruchten af.

De volgende wedstrijden die op het programma stonden, waren de 3 bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd in deze bekercompetitie werd gespeeld tegen SC Joure JO17-3. Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-0. Een week later stond de wedstrijd in en tegen Balk JO17-1 op het programma. Op het oog de meest lastige tegenstander van deze bekerronde en dat bleek ook wel.

Na een 3-0 voorsprong in de rust werd het na rust 3-3. Redenen voor deze terugkeer waren enkele blessures, vermoeidheid en niet om kunnen gaan met een tactische wisseling door de Balksters.

De laatste wedstrijd in deze bekercompetitie was thuis tegen SJO RVLC (Renado VVI Langweer Combinatie). We begonnen deze wedstrijd als koploper. Balk kon ons alleen nog voorbij als men een beter doelsaldo had dan ons.  De wedstrijd verliep voor ons uitstekend. We wonnen overtuigend met 6-0 en we waren dus wel heel dichtbij de kwalificatie voor de volgende ronde. Totdat, je raadt het al, de uitslag doorkwam van de wedstrijd tussen Balk en Joure. De ploeg uit Balk won deze wedstrijd met maar liefst 12-1 en kwalificeerde zich daarmee voor de volgende ronde. Helaas waren wij dus uitgeschakeld, wat veel revanchegevoelens losmaakte bij de spelers en staf.

Ondanks de uitschakeling konden we tevreden terugkijken op de wedstrijden uit de bekercompetitie. Het waren stuk voor stuk nuttige oefenwedstrijden. Meer en meer werden de spelopvatting en posities voor de spelers duidelijk. We konden vol vertrouwen beginnen aan de start van de competitie.

De eerste wedstrijd van de competitie begonnen we tegen stadsgenoot LSC 1890 JO17-2. Een wedstrijd die eindigde in een 11-3 overwinning. Vervolgens speelden we uit tegen SC Bolsward JO17-2 waar we wonnen met maar liefst 10-0. 2 wedstrijden dus gespeeld, 6 punten en maar liefst 21 doelpunten voor. Het was wel duidelijk. We konden een mooi half jaar tegemoet gaan.

Na wedstrijden tegen Leeuwarder Zwaluwen JO17-2 (4-1 winst), Blauw Wit JO17-2 (2-3 winst), SC Franeker JO17-2 (0-5 winst), LAC Frisia 1883 JO17-2 (3-1 winst) en ST SDS/Nijland JO17-1 (5-0) winst werd wel duidelijk dat we samen met Balk JO17-1 uit moesten gaan maken wie de kampioen van deze najaarscompetitie zou worden.

Helaas ging de onderlinge wedstrijd met Balk niet door. Waardoor de volgende wedstrijd tegen St. Annaparochie JO17-1 was. Ondanks een zeer verdedigende tegenstander werd de wedstrijd afgesloten met een 3-1 overwinning.

Mede door een paar keer puntverlies van Balk kwam een wintertitel steeds dichterbij voor de Snekers. Deze was echter nog binnen, want er moesten nog punten gepakt worden en het spel werd steeds minder. Reden hiervoor was dat het allemaal iets te makkelijk ging. We speelde niet meer ons eigen spel, de inzet in de wedstrijden werd wat minder en we gingen vaak mee in het spel van de tegenstander wat ons niet ten goede kwam. Wel opgemerkt moet worden dat we deze wedstrijden toch elke keer bleven winnen wat een kampioensploeg typeert.

Op 30 november speelden we uit tegen SJO DFC JO17-1. Om 9 uur werd de aftrap verricht op een koud sportpark in Dronrijp. Ook deze wedstrijd ging het allemaal te makkelijk en speelden we misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Toch werd ook deze wedstrijd redelijk eenvoudig gewonnen. Het werd maar liefst 0-5.

Bij een slecht resultaat van Balk zouden we na deze wedstrijd al kampioen zijn. Later die dag bleek ook Balk zijn wedstrijd te hebben gewonnen. Hierdoor kwam er veel druk te staan op de thuiswedstrijd een week later tegen FVC JO17-2. Bij winst zou SWZ Boso Sneek JO17-1 kampioen zijn. Voor sommige spelers zou dit een eerste kampioenschap betekenen van hun spelerscarrière.

Na de 2 trainingen van die week werd er op 7 december om 12.45 uur afgetrapt op het eigen hoofdveld aan de Molenkrite. Alles werd uit de kast gehaald om die dag tot een succes te maken!

Een succes werd het ook. De wedstrijd verliep als een echte kampioenswedstrijd, moeizaam en totaal niet mooi. Na 80 minuten voetbal stond er echter een 3-0 einduitslag op het scorebord waardoor de mannen van SWZ kampioen waren! Een mooi feestje barstte los welke later nog een vervolg kreeg in de kleine kantine.

Na de kampioenswedstrijd en het bijbehorende feestje werd er bij de volgende training alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe jaar waarin de ploeg zal promoveren naar de Hoofdklasse. Een nieuwe competitie waarin het een goed figuur wil slaan. Voordat het echter zo ver is, moeste er op 21 december nog gespeeld worden tegen Balk. Een wedstrijd die eerder uitgesteld werd.

Vol revanchegevoelens werd er begonnen aan de wedstrijd. Passie en strijd, maar zeker ook zeer goed voetbal leverde ook vandaag de 3 punten op. Het werd 5-0 waardoor duidelijk werd dat SWZ Boso Sneek JO17-1 de terechte kampioen is geworden. In 11 wedstrijden haalde het de volle 33 punten. Wist het 57 keer een doelpunt te maken en kreeg het 8 doelpunten tegen.

Zoals al eerder gememoreerd zal de ploeg na de (korte) winterstop uit gaan komen in de Hoofdklasse. Op weg daarnaartoe oefent de ploeg een aantal keer te beginnen op 11 januari 2020 om 10.00 thuis tegen 4e divisionist FVC JO17-1. Een mooie uitdaging op weg naar de 2e seizoenshelft waarin de spelers zich weer verder kunnen ontwikkelen.

Wij hebben er zin in!! Zien we jullie ook eens bij de wedstrijden?
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!