Update stand van zaken 1e en 2e elftal 2021-2022

16 februari 2021 9:00


Na de digitale ALV van november afgelopen kalenderjaar is de VTC gestart met het uitwerken van een plan om het prestatievoetbal van zondag naar zaterdag over te hevelen. Bij monde van het bestuur is de doelstelling geformuleerd om in het seizoen 2024/2025 met het eerste team uit te komen in de 1e klasse, momenteel komt het huidige ZM1 uit in de 3e klasse.

Het streven is om vanaf het seizoen 2021/2022 met twee prestatieteams uit te komen op zaterdag: een eerste team, hoogstwaarschijnlijk uitkomend op 3e klasse niveau, en een tweede (beloften)team, welke uit zal komen in een reserveklasse.

Uit een inventarisatie bij de selecties van ZM1, zondag 1 (ZO1) en de doorstromende spelers vanuit de JO-19 is een groep van ca. veertig spelers gefilterd, welke in aanmerking willen komen voor prestatievoetbal op zaterdag.

Zodra de overheid toestemming geeft voor het trainen in groepsverband en het spelen van wedstrijden zullen er selectietrainingen en -wedstrijden georganiseerd worden om te bepalen wie er in aanmerking komen voor het eerste of tweede elftal.

Stafleden

De technische staf van Sneek Wit Zwart 1 zal komend seizoen bestaan uit de nieuwe hoofdtrainer Carlo Rietdijk, keepertrainer Melis van der Meer, teammanager Martin van Klaveren en teamcoördinator Tim Posthuma. De rollen van assistent-trainer en assistent-scheidsrechter zullen de komende weken nog ingevuld worden. De functie die  sportverzorger/-masseur Hennie Roubos dit seizoen uitvoerde, zal volgend jaar ingevuld worden door Wesley Landstra.

Niels Boot (hoofdtrainer ZM1), Loet Boot (assistent-trainer ZM1), Dicky van der Velde (assistent-scheidsrechter ZM1), Hans de Jong (hoofdtrainer ZO1), Andre Semplonius (assistent trainer ZO1), Herald Nauta (keepertrainer ZO1) en Harry Oppers (teamcoördinator ZO1) zullen na dit seizoen hun huidige rol bij Sneek Wit Zwart om uiteenlopende redenen beëindigen.

De technische staf van het tweede elftal zal de komende weken nog ingevuld worden, er is reeds een vacature voor deze functie uitgeschreven (zie hier). Reageren kan tot 20 februari.

Spelers

Onderstaande spelers hebben besloten om te vertrekken en hebben reeds een andere club gevonden:

  • Davey Lohman (VVI)
  • Hans Semplonius (VVI)
  • Kevin Meijer (VVI)
  • Klaas Boersma (VV Jubbega)
  • Martijn Zwaga (LSC 1890)
  • Ruben Ybema (VV Workum)
  • Jurre Speelman (ONS O-23)
  • Gerben Visser (ONS)

We willen alle vertrekkende kaderleden en spelers enorm bedanken voor hun inzet in de bijzondere afgelopen periode. Hen wensen we veel succes in de toekomst en we hopen iedereen, zodra dat weer kan en mag, nog dikwijls te mogen ontmoeten op Tinga.

De volgende spelers (klik hier) hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor prestatievoetbal bij Sneek Wit Zwart op zaterdag (zij zullen deel uit gaan maken van het eerste of tweede).

Jorn Wester heeft besloten om van LSC 1890 terug te keren naar Sneek Wit Zwart, de club waar hij is opgegroeid. Wester wilde graag overstappen naar het zaterdagvoetbal en is zeer gretig om bij onze club wederom zijn kwaliteiten te laten zien.

Delen

Lees meer over:
Sneek Wit Zwart 1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!