Eerste “echte” wedstrijd gespeeld voor de categorieën JO8 & JO9

18 maart 2021 19:30

Op maandagmiddag 15-3-2021 is na lange tijd weer een zes tegen zes wedstrijd gespeeld volgens de officiële regels, afmetingen en wedstrijdduur. Aan de aftrap stonden JO9-3 en JO8-1.

Deze wedstrijd had alles wat we toch eigenlijk allemaal lange tijd gemist hebben! De kinderen mochten in hun eigen team een wedstrijd spelen. Voor het wedstrijdgevoel kwamen beide teams in de echte wedstrijdtenues aantreden. JO8-1 verscheen in het gele uittenue en JO9-3 in het thuistenue.

De kinderen begonnen met veel plezier aan de warming-up alvorens ze het veld op mochten. Beide teams hadden één afwezige dus werd er zes tegen zes gespeeld met één wissel. Een eerder treffen tussen beide teams aan het begin van het seizoen verraadde dat het wel eens een gelijk opgaande strijd zou kunnen worden.

Onder begeleiding van scheidsrechter Sydney Hut, coach Patrick Veenstra (JO8-1) en gelegenheidscoach Stefan Mekking (JO9-3) werd de wedstrijd gespeeld. Laatstgenoemde gaat als onderdeel van zijn Trainer/Coach opleiding de komende tijd een aantal teams binnen de JO9 coachen. En ja, er volgen dus meerdere oefenwedstrijden voor de JO8 en JO9 teams in de komende weken.

Het fluitje klonk en beide teams waren begonnen aan hun eerste wedstrijd in lange tijd! De bal ging vanaf de eerste minuut over en weer en beide teams creëerden veel kansen, de verdediging van beide teams stond ook ijzersterk waardoor er pas kort voor de rust het eerste doelpunt viel. JO9-3 raakte de onderkant lat en kreeg vanuit een slimme tegenaanval het eerste doelpunt tegen, waardoor we de rust in gingen met een 1-0 voorsprong voor de JO8-1. De kinderen waren moe en toe aan wat te drinken en even rust. Wat hebben ze super goed hun best gedaan in de eerste helft zeg!

Na de rust vielen er meer doelpunten voor beide partijen. JO9-3 wist ook tot scoren te komen maar de JO8-3 bouwde de score uit tot 1-4 door goed op te letten en de opbouw van JO9-3 te verstoren. Keurig aangevallen en de kansen afgemaakt door JO8-1. Toch kan ook datzelfde van JO9-3 gezegd worden. Ze lieten zien de strijd nog lang niet op te geven en kwamen helemaal terug tot 3-4! Waar er in de eerste helft al veel kansen voor beide teams waren te bewonderen, leverde de tweede helft een waar doelpuntenfestijn op! We werden getrakteerd op mooie acties en samenspel van beide teams, zowel aanvallend als verdedigend. Wat goed om zoveel van hetgeen waar we op trainen terug te zien in de echte wedstrijd! Ook met de inzet en de motivatie om te winnen zat het vandaag wel goed bij de spelers. Uiteindelijk is de wedstrijd met een eindstand van 3-5 geëindigd in het voordeel van de JO8-1. Wat restte waren de penalty’s, die werden gewonnen door de JO9-3.

We kijken terug op een mooie eerste wedstrijd en kijken uit naar de volgende onderlinge wedstrijden van de JO8 en JO9 teams.