Wittermans zwaait af na zes VM-jaren bij Sneek Wit Zwart

30 juli 2021 17:30


Met het eindigen van het seizoen is ook een einde gekomen aan de samenwerking tussen Johan Wittermans en Sneek Wit Zwart. Na zes jaren actief te zijn geweest binnen de vrouwen- en meidenvoetbaltak, start hij na de zomer als trainer bij SDS.

Wittermans is de afgelopen jaren van grote waarde geweest en stond aan de basis van de opbouw van onze VM-afdeling. Hij startte als trainer bij VR2 in de SVO Sneek en ging daarna verder als hoofdtrainer bij VR1. Daarnaast vervulde hij de rol van technisch coördinator van de VM-tak. Daarbij had hij aandacht voor het begeleiden van de trainers en het verbeteren van het voetbal- en organisatieniveau. De daarmee gelegde basis biedt een goed fundament om de komende jaren door te groeien.

Naast Wittermans stapt oo zijn assistent Richard de Greef over naar SDS. De Greef was eerder actief als algemeen coördinator en trainer van het MO15-team. SDS en Sneek Wit Zwart zullen elkaar komend seizoen in de competitie weer treffen. In het veld zullen dan nieuwe SWZ-gezichten te zien zijn, want een aantal speelsters 'van het eerste uur' hebben het voetbal tijdens hun zwangerschap even on-hold moeten zetten. Langs de lijn is een nieuwe staf gevormd, daarover later meer.

Langs deze weg willen we Johan en Richard enorm bedanken voor hun inzet en veel succes wensen bij hun nieuwe avontuur. Tot komend seizoen!

Delen

Lees meer over:
Johan Wittermans VM-voetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!