Statiegeld op kleine PET-flesjes: sparen voor herinrichting voorplein

12 augustus 2021 16:45

Sinds enkele weken is in de Europese Unie statiegeld ingevoerd op kleine PET-flesjes. Ook in onze kantine betaal je voor deze producten 15 eurocent statiegeld.

Het statiegeld wordt direct berekend bij aankoop van een product in de kantine en geldt niet voor blikjes en andere verpakkingen. Je kunt het lege kleine PET-flesje inleveren bij een van de inleverpunten en daar je statiegeld retour ontvangen óf je doneert in de kantine je flesje (met dop!) aan de vereniging. Het is niet mogelijk je flesje aan de bar weer in te leveren.

Je kunt jouw PET-flesje inleveren bij een van de inleverboxen die verspreid staan over de kantine, gooi ze dus niet in de container of een afvalbak! De vereniging spaart de ingezamelde flesje op en heeft als spaardoel de herinrichting van het voorplein gekozen. Door met z'n allen de flesjes in te leveren in de inzamelboxen, helpen we allemaal dit doel te bereiken. Zo helpen we het mileu een klein beetje én kunnen we hopelijk binnenkort genieten van een volledig heringericht plein.

Kantine PET-flesjes Statiegeld