JO11 en JO12 succesvol op Jumpstyle toernooi van SC Bolsward

16 juni 2022 19:00

Terwijl aan de Molenkrite het 1e Sherida Spitse Toernooi werd gespeeld was een deel van de JO teams in Bolsward actief. Vanuit de JO11 en JO12 leverde dat maar liefst drie kampioenen op. JO11-2, JO11-1 en JO12-1 namen de grootste beker mee naar Sneek

VV Sneek WIt Zwart JO11-1 winnaar Jumpstyle Voetbaltoernooi 2022

Zaterdag 11 juni jl. organiseerde SC Bolsward de zevende editie van het Jumpstyle Voetbaltoernooi voor de jeugd van JO7 t/m JO12. Op het Bolswarder complex werden al vroeg in de ochtend de jeugdteams uit Noord-Holland, Friesland en Groningen ontvangen.
SWZ JO11-1, o.l.v. gelegenheidscoaches Andries Zijlstra en Peter de Vries, zat in de poule met Bolsward, Schagen, Hoogezand-Sappemeer en Den Helder.
De wedstrijden op dit strak georganiseerde doch gezellige toernooi duren slechts 12 minuten. Belangrijk dus om gedurende de hele pot scherp te zijn, elke kans te pakken en flexibel te zijn in het positiespel om snel te kunnen counteren.

In de openingswedstrijd van deze poule werd door SWZ direct de toon gezet door de thuisclub met 3-1 op te rollen. Het vlotte overspelen en elkaar de kans gunnen voor de goal van de tegenstander leverde de winst op.
Wedstrijd 2, tegen het sympathieke Schagen, was een display van het technische en ongedwongen voetbal waar SWZ JO11-1 inmiddels om bekend staat. Maar liefst vier keer in het twaalf minuten durende potje schoot de voorhoede van SWZ de bal er in. De betrouwbare Sneeker verdediging en de grootse kleine keeper hielden Schagen op de nul.
Halverwege het toernooi zat de stemming er goed in en maakten ‘onze jongens’ zich klaar voor de
JO11-1 van Hoogezand-Sappemeer. Er werd hier en daar in de opstelling gewisseld van positie. Dit in combinatie met het vlotte wisselen tijdens de korte wedstrijden maakte deze derde pot ietwat rommelig. Een paar mooie kansen werden door Sneek gemist en zoals het dan kan gaan, heeft de tegenstander aan één keer scoren genoeg. SWZ JO11-1 – HS’88 JO11-1:  0–1.
De vierde en tevens laatste wedstrijd van de ochtend moest gespeeld worden tegen het eerste van Den Helder. Door het harde werken van iedereen en de snelheid van de vaste spelers achterin kon SWZ de wedstrijd in de hand houden, 0–0.

En toen was het rekenen en afwachten geblazen. Het hing van de eindstand van de laatste wedstrijd in de poule af hoe de uitslag zou uitpakken. Nagelbijtend werd deze wedstrijd tussen Bolsward en Schagen door SWZ gadegeslagen, tot de toeter als eindsignaal door de speakers klonk. 1–0 Voor Schagen en daarmee was het duidelijk: SWZ JO11-1 schreef het Jumpstyle Voetbaltoernooi 2022 op haar naam!

Met een medaille om de nek gaven de winnaars elkaar de rood-gouden beker door en werd op het podium luidkeels meegezongen met ‘We Are the Champions. Mooie afsluiter van een prachtige voetbalochtend.

VV Sneek WIt Zwart JO12-1 winnaar Jumpstyle Voetbaltoernooi 2022

Ter afsluiting van het voetbalseizoen staat traditioneel het voetbaltoernooi te Bolsward op het programma. JO12-1 moest 5 wedstrijden spelen van 12 minuten. Omdat het maar 12 minuten zijn werd er van te voren goed nagedacht over de te volgen tactiek. De nul houden zou erg belangrijk zijn en het wisselschema werd daar dan ook op aangepast.

De 1e wedstrijd tegen thuisclub SC Bolsward werd vakkundig met 1-0 gewonnen. Na 9 minuten zette Twan voor en Jason stond op de goede plaats om af te maken: 1-0. De eerste 3 punten waren binnen en de nul gehouden.

Wedstrijd 2 was tegen Workum die we ook in de competitie tegenkwamen. Helaas werd deze met 2-0 verloren.

De 2e wedstrijd was tegen ONS Sneek, ook een ploeg die we in de competitie tegenkwamen. ONS had de eerste 2 wedstrijden gewonnen dus het was zaak deze te winnen om niet in een vroeg stadium uitgeschakeld te zijn. Na 4 minuten scoorde Thijs al de 1-0. Na 6 minuten scoorde Thijs wederom, ditmaal uit een corner van Roan. Na wat kansen over en weer werd er niet meer gescoord. SWZ deed weer mee!

Wedstrijd 4 was tegen de op papier zwaarste tegenstander Lewenborg uit Groningen. Zij stonden 1 punt voor op SWZ dus bij verlies zou Lewenborg niet meer in te halen zijn. Het werd een leuke wedstrijd waarin niet gescoord zou worden. De concurrentie bleef punten laten liggen zodat de laatste wedstrijd gewonnen moest worden om nog kans te houden op de winst.

De laatste wedstrijd was tegen hoofdklasser Nunspeet. Al in de 1e minuut lobde Devin de bal over de keeper heen: 1-0. 2 minuten later scoorde Jason de 2-0, Hier bleef het bij.

We stonden nu bovenaan, maar Lewenborg stond 2 punten achter en moest de laatste wedstrijd tegen ONS Sneek. Bij puntverlies zouden we dus kampioen zijn! De spelers van SWZ en de ouders waren nu allemaal voor ONS Sneek. ONS kwam al snel op 1-0 en deze stand bleef lang op het scorebord staan. 1 minuut voor tijd werd het 1-1 door een zeer ongelukkige eigen goal van ONS. Toen was het even “billenknijpen”. Gelukkig werd er niet meer gescoord en kon de kampioensvlag gehesen worden!

Al met al een pracht eind van het seizoen! Op naar volgend seizoen op een heel veld.

VV Sneek WIt Zwart JO11-2 Sluit seizoen met een knal af.

De 1e wedstrijd werd begonnen na een doelpunt van Rakim. Hij bappalde met deze enige goal de eindstand op 1-0. De 2e wedstrijd werd wederom met 1-0 gewonnen na een treffer van Marlon. De derde wedstrijd werd met 4-0 gewonnen na treffers van Jalil, Amon, Seef en nogmaals Jalil.
De 4e wedstijd werd helaas verloren met een 0-3 nederlaag.
Op de 5e wedstrijd kwam het uiteindelijk aan, we stonden met 2 punten los van de nummer 2. Gelukkig wisten we te winnen met 2-0!