Kalteren en Atsma maken de overstap naar VV Sneek Wit Zwart

4 juni 2024 18:45

Van vv Scharnegoutum ’70 komen Raoul Kalteren en Rick Atsma over om aan te sluiten bij het vlaggenschip van onze vereniging. Tevens zijn er last-minute nog enkele wijzigingen binnen de A-selectie te vermelden.

Raoul_Kalteren_3.jpeg Raoul (24) is een fysiek sterke verdediger die op meerdere posities uit de voeten  kan, hij heeft een deel van zijn jeugdopleiding doorlopen bij onze zustervereniging ONS Sneek en speelt sinds 2019 in Scharnegoutum. De laatste jaren was Kalteren een vaste kracht en heeft hij zich bewezen in de 3e Klasse, afgelopen seizoen wist hij tevens 5 treffers te laten noteren, dus zowel verdedigend als aanvallend een goede aanvulling. Foto: vv Scharnegoutum '70

Rick_Atsma.jpegRick (29) speelt al jarenlang in het eerste elftal van vv Scharnegoutum ’70, hij heeft zijn sporen wel verdiend in de 3e Klasse en ziet deze stap naar de 2e Klasse als een mooie uitdaging op een relatief late leeftijd. Atsma heeft een deel van zijn jeugdopleiding doorgebracht bij SC Cambuur en zal bij onze vereniging voor meer opties op het middenveld zorgen. Foto: vv Scharnegoutum '70

Tegenover de komst van deze spelers staat het onverwachte vertrek van 3 selectiespelers; Dani Mohamed, Sidney Veldkamp en Jorn Wester zullen onze club verlaten. Bij het samenstellen van de selectie was op dit drietal gerekend dus de komende periode zal gekeken worden hoe de opengevallen posities ingevuld zullen worden.

Eerstgenoemde twee spelers stappen over naar IJVC uit IJlst. Zij verwachten op 3e Klasse niveau meer speelminuten te maken dan bij VV Sneek Wit Zwart in de 2e Klasse.

Wester kwam in de winterstop met een zware knieblessure over van DHSC en toog gelijk met de selectie mee op Spaans trainingskamp en heeft vervolgens bij VV Sneek Wit Zwart gerevalideerd. Geheel onverwacht heeft hij echter besloten om over te stappen naar Flevo Boys uit Emmeloord, hij hoopt daar na een jaar blessureleed gelijk op 1e Klasse of 4e Divisie-niveau aan te kunnen sluiten.

Voorlopige selectie

1. Rick Atsma