Update gebruik rubbergranulaatkorrels op kunstgrasvelden

21 december 2016 18:00

Hoofdbestuur

De KNVB en de Gemeente Súdwest-Fryslân hebben de vereniging geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar mogelijke schadelijke effecten van rubbergranulaat op de gezondheid. Langs deze weg informeren wij u over de uitkomsten van het onderzoek.

De vereniging heeft na de uitzending van Zembla, waarin het gebruik van rubbergranulaat en de mogelijke effecten van het gebruik daarvan op de gezondheid ter discussie werd gesteld, aangegeven de adviserende lijn van de KNVB en de Gemeente Súdwest-Fryslân te volgen. De afgelopen periode is daarom gewoon gebruik gemaakt van de kunstgrasvelden waarop deze rubbergranulaatkorrels werden gebruikt.

Uit het onderzoek van het RIVM blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. “De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig”, aldus de voetbalbond. "Gezien de uitkomsten van het onderzoek, hopen wij dat de discussie nu tot het verleden behoort", aldus de gemeente. De vereniging sluit zich bij deze standpunten aan.

Meer informatie is hier te vinden.

Delen

Lees meer over:
KNVB RIVM Rubbergranulaat

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!