Bekeroverwinning voor SWZ Boso Sneek VR1

23 augustus 2015 12:30


Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van SWZ Boso Sneek hun eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het betrof een bekerwedstrijd tegen de dames van Flevo Boys uit Emmeloord, uitkomend in de 2e klasse.

Op voorhand op papier leek Flevo Boys dus een sterke tegenstander, echter in de praktijk was daar weinig van te merken. Het waren de Sneker vrouwen die heer en meester waren in het thuisduel ,dat zij na een 2-1 ruststand met 4-1 wisten te winnen.

De Sneker formatie komt dit seizoen na twee promoties op rij uit in de derde klasse. Ten opzichte van vorig seizoen is de selectie van zeventien speelsters grotendeels in tact gebleven. Sjoukje Reijenga is in verband met haar studie gestopt en Annie Jansen is van ONS Boso Sneek over gekomen naar de SWZ Boso Sneek.

Bij Flevo Boys zijn een aantal meiden gestopt en zijn er A-junioren doorgestroomd, waardoor het team opnieuw vorm moet gaan krijgen. Dit deed echter niets af aan het prima resultaat van de SWZ Boso Sneek-vrouwen. De thuisploeg had verreweg het meeste balbezit en was fysiek sterker. Er werd bij vlagen prima voetbal gespeeld en kansen werden nauwelijks weggegeven. Met het mooie weer en een aantrekkelijk en sportief duel werden de ruim aanwezige toeschouwers beloond voor hun aanwezigheid.

Kortom: een prima start van het nieuwe seizoen waarbij de twee wedstrijden in de beker tegen Flevo Boys een mooie graadmeter zijn en tevens een prima voorbereiding op de competitie die op 5 september aanstaande begint. Doelpunten werden afgelopen zaterdag gescoord door Annie Jansen (2x), Sanne Homan en Michelle Lankreijer. Komende zaterdag staat de return in Emmeloord op het programma. Met de 4-1 winst op zak moet het behalen van de tweede bekerronde er zeker in zitten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!