Gerke van der Zee benoemd tot Lid van Verdienste KNVB

6 juli 2017 8:00

Bron: KNVB.nl

Gerke van der Zee is op 17 juni benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. Sinds 1971 is hij actief in de voetbalsport. Hij begon als scheidsrechter. Zeven jaar later trad hij toe tot de vrijwilligersorganisatie van de KNVB.

Van der Zee werd lid van de scheidsrechterscommissies veld- en zaalvoetbal van de toenmalige FVB. Vanaf 1991 tot heden is hij een rots in de branding bij de organisatie van vele KNVB-evenementen.

Hij is een bekend gezicht bij de Open Friese Zaalvoetbalkampioenschappen, de Kerstzaalvoetbal- en Jeugdzaalvoetbaltoernooien. Daarnaast heeft Van der Zee jarenlang veel betekend voor de voetbalverenigingen in Sneek. Van 1980 – 1995 was hij bestuurslid van Jansen Sport. Hij is consul geweest voor LSC 1890, Black Boys, ONS Boso Sneek en voormalig WZS. Bij WZS was Van der Zee tevens bestuurslid, penningmeester, wedstrijdsecretaris en verenigingsscheidsrechter.

Onderscheidingen

Voor al zijn verdiensten is hij eerder onderscheiden met de zilveren KNVB-waarderingsspeld (1991), de gouden KNVB-waarderingsspeld (2009). In 2007 en 2009 is hij lid van verdienste geworden van respectievelijk WZS en SWZ Boso Sneek.

In navolging hierop en op basis van zijn staat van dienst is Van der Zee nu ook benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. Hij kreeg deze onderscheiding uitgereikt door KNVB-ambassadeur Minne Modderman tijdens het Classic Toernooi bij LSC 1890.

Hierbij waren aanwezig vertegenwoordigers van LSC 1890, ONS Boso Sneek, Black Boys, voormalig WZS, KNVB Erelid Mr. A. van der Werf en KNVB-medewerkers Aly Postma en Jolanka Vries. Modderman prees Van der Zee om zijn geweldige inzet voor het voetbal en zijn stille kracht achter het vrijwilligerswerk.

Delen

Lees meer over:
Gerke van der Zee KNVB Lid van Verdienste

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!