SWZ Boso Sneek wint tegen De Treffers

7 september 2015 12:45

SWZ Boso Sneek behaalde gistermiddag een keurige overwinning tegen De Treffers en op deze overwinning viel niets af te dingen. Er werden heel weinig kansen weggeven en dat is een verdienste van de gehele ploeg.

De wedstrijd welke onder leiding stond van de heer J. Kroeze kende een flitsende start. Een indraaiende vrije bal van Alwin Velds werd door Just Berends achter zijn eigen doelman Niels Kornelis gekopt. Een prachtige start voor SWZ Boso Sneek. De Treffers voetbalde daarna wel meer verzorgd dan de Snekers, maar wisten niet of nauwelijks gevaarlijk te worden voor het doel van Kevin van der Meulen. Op het prachtige zonovergoten sportpark maakt Freerk de Jong er in de veertigste minuut 2-0 van. Met zijn linker schoot hij het leer perfect in de kruising. Age Hains Boersma had voor de rust de derde treffer aan kunnen tekenen, maar helaas ging zijn schot net naast. In de tweede helft nam De Treffers even het initiatief. Na een kopbal op de lat was het echter SWZ Boso Sneek dat in de vierenvijftigste minuut opnieuw scoorde. Een goede voorzet van Adnan Jarjour werd door spits Age Hains Boersma tegen de touwen geschoten. Het publiek kon het amper geloven een 3-0 voorsprong tegen een gerenommeerde topklasser als De Treffers, dat vorige week Harkemase Boys geen enkele kans gaf. Het laatste half uur golfde het spel heen en weer en ging het tempo wat naar beneden. De beste mogelijkheid was voor invaller Tjeerd Andries Andringa, maar hij wachtte net iets te lang met schieten. Een prachtige overwinning en de eerste drie punten in de Topklasse.