Walking Football SWF

18 april 2018 19:15


Onder ideale omstandigheden vond op 17 april 2018 bij SWZ Boso Sneek de “kickoff” van het Walking Football SWF plaats. Met een heerlijk zonnetje en een perfecte temperatuur erbij kon de organisatie zich geen beter begin wensen. Over de opkomst voor deze demonstratietraining hadden ze zeker geen klagen.

Naast de 18 Old Stars die hun voetbalschoenen nog konden terugvinden en meededen met de training, waren er nog ± 25 andere belangstellenden/ potentiële Walking Footballers! aanwezig.  Er waren zelfs speciale gasten uit Leek, die onder leiding van Johan Wardenier richting Sneek waren gekomen.

Na ontvangst met koffie en cake werden de aanwezigen welkom geheten door Jan Kuperus. Jan gaf aan dat er vanuit Sneek Wit Zwart het initiatief was genomen om het Walking Football voor Sneek en omgeving op de kaart te zetten. En dat deze “demonstratietraining” hiertoe de eerste aanzet was. Bedoeling is om het seizoen 2018/2019 te starten met het Walking Football SWF. De start zal zijn in september 2018 en zullen er voor de winterstop 10 trainingen zijn afgewerkt. Ook na de winterstop staan er 10 trainingen op het programma. Echter voordat de officiële trainingen beginnen ondergaan de deelnemers een fittest (0 meting). Deze zal worden afgenomen door een van de partners, Fysio Actief.

In principe vinden de trainingen plaats op het SWZ sportpark, maar afhankelijk van de deelnemers zou dit af en toe op een ander sportpark kunnen plaatsvinden. Ook is er een mogelijkheid om bij slecht weer gebruik te maken van de sportzaal van Wijkvereniging De Spil en/of Fysio Actief.

Tevens zullen er met deze groep sociale uitstapjes gemaakt gaan worden, via een van onze partners, het Fries Scheepvaart Museum. Te denken valt aan een gezamenlijke stadswandeling met stadsgids ( bezoek Waterpoort) of rondvaart door de Sneeker grachten.

Vervolgens nam Bernard Ydema ( Samen aanwezig met Dorien van Steen, buurtsportcoaches van SWF) het woord om de grondbeginselen van het Walking Football toe te lichten. Er zijn niet veel regels, maar wel wat anders dan bij normaal voetbal. Maar zoals hij al aangaf kun je dit het beste zelf in de praktijk ondervinden.

Eindelijk was het dan zover dat de heren ( er hadden zich nog geen dames gemeld) de kicksen mochten  aantrekken en zich konden melden bij de SWZ  trainer ( John Dekker ) en de buurtsportcoaches  SWF op het hoofdveld. Hier werden ze onder professionele begeleiding een uurtje bezig gehouden en ontdekten de heren dat ze nog spieren hadden, waar ze al jaren geen gebruik meer van maakten.

Algemene reactie van de deelnemers was dat ze het prachtig hadden gevonden. Maar ook de reacties van de mannen op de tribune was dat ze het de volgende keer ook eens willen proberen.

Daarom is er na afloop van de deze training besloten om volgende week dinsdag 24 april 2018 nog een “oefentraining” te organiseren.  Deelname is gratis en toegankelijk voor zowel dames als heren 60+ uit Sneek en omliggende dorpen.

 

Aanvang:            10.00 uur ( Ekke de Jager heeft om 9.30 uur de koffie klaar).

Datum:                Dinsdagochtend 24 april 2018  ( 2e oefentraining  Walking Football)

 

Link naar Filmpje: https://youtu.be/7TYEUEmrxFs

Link naar foto’s. https://www.swzbososneek.nl/ 1624/fotopagina/?type=1&from=0

Nico Altenburg   

Delen

Lees meer over:
Walking Football

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!