S.C. Stiens 2 – SWZ Boso Sneek 3

Stiens 2 (zon)

3 - 1

vv Sneek Wit Zwart 3 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 3, 3e klasse A

Datum

1 november 2015 11:00

Accommodatie

Sportpark De Schalm
Hoofdweg 47
7741PL
COEVORDEN
tel. 0524-512556

Waar in de eredivisie zondag de derby der derby’s werd gespeeld tussen Heerenveen en Cambuur, stond voor het 3e van SWZ Boso Sneek 3 de topper tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma.

Met een zicht van zo’n 50 meter werd met een 13-tallige selectie afgereisd naar de S.C. van Stiens. Dit team werd vorig jaar nog kampioen in onze klasse, maar wilde niet promoveren waardoor we ze dit jaar weer tegenkomen.

Waar bij aankomst door de mannen van Stiens al volop partijvormpjes, afwerkoefeningen, push-ups en coopertesten werden gedaan, trokken de mannen van SWZ Boso Sneek rustig de ‘’nieuw’’ verkregen shirts met ‘’Boso’’ pronkend op de borst aan. Rugnummers waar menig bingospeler jaloers op is vliegen over het veld, maar kreas ist wel.

Rond 11 uur stonden de mannen na een korte warming-up klaar om de strijd aan de gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er een open wedstrijd op de natte grasmat gespeeld. Stiens kwam na een minuut of 10 op 1-0, waarna Ewoud de score gelijk trok. Niet veel later werd Patrick weggestuurd waarna hij 1 op 1 met de keeper kwam te staan, hij wilde de keeper omzeilen maar die stak hier overduidelijk een stokje (lees arm) voor. ‘’Yes, penalty en rood!’’ hoorde je zo’n beetje iedereen denken. Maar de scheidsrechter had door de dichte mist geen zicht op de situatie (om maar een excuus te verzinnen) en floot wonderbaarlijk genoeg niet voor deze overtreding. Ongeloof en onbegrip bij het hele team was het resultaat. Ook de spelers van Stiens snapten niks van deze beslissing.

Verontwaardigd werd er in de rust een veel te zoet bakje thee gedronken.. De zoetheid van dit bakje werd meegenomen de 2e helft in. Vanaf de rust was het spel van de Snekers veel minder fel dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een overwicht van Stiens en zij konden vrijuit voetballen. Tot echte kansen kwamen de mannen van het 3e niet meer en Stiens zou nog twee keer scoren.

Met een bestolen gevoel verlieten de mannen uit Sneek na 90 minuten voetbal het veld. De excuses van de spelers en begeleiding voor de arbitrage zeiden dan ook genoeg…

Volgende week staat er voor SWZ Boso Sneek ook een echte derby op het programma. Dan komende de ‘’All Blacks’’ van het Schuttersveld op bezoek. Zij sluiten op dit moment de ranglijst maar zullen er extra op gebrand zijn om de volgende 3 punten bij ons op te halen.

We zien jullie graag langs de lijn!

SWZ Boso Sneek 3

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!