Scheidsrechter

Bouw, J.W.

Accommodatie

Onbekend

Er moesten penalty's aan te pas komen, maar SWZ Boso Sneek is door naar de volgende ronde van de noordelijke KNVB Beker. Op eigen veld werd Flevo Boys verslagen.

In de eerste helft kregen bij de ploegen kleine kansen, maar het was Freerk de Jong die de thuisploeg kort voor rust op een 1-0 voorsprong zette. Zijn harde afstandschot, vanaf een meter of 35, bleek onhoudbaar voor Flevo Boys-keeper Rosink.

Kort na de onderbreking was Zwaan dichtbij de 2-0. In de tweede helft zette Flevo Boys een tandje bij. In de extra tijd resulteerde dat in de gelijkmaker van Nijboer. Nadat beide ploegen zes penalty's succesvol binnenschoten, keerde keeper Klaas Boersma de inzet van Rosink. Age Hains Boersma verzuimde vervolgens niet om zijn ploeg vanaf zestien meter naar de volgende ronde van de beker te schieten.

In de achtste finales treft SWZ Boso Sneek op eigen veld Staphorst. Voor het zover is staan er eerst nog competitieverplichtingen op het programma. Volgende week zondag speelt de formatie van Berry Zandink uit bij De Bataven en de week daarop bij Silvolde. Op 19 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen SDO.