SWZ Boso Sneek ZM1 wint lastige uitwedstrijd van MSC Meppel.

MSC/Amslod 1

vv Sneek Wit Zwart 1

Mannen, 1, 5e klasse A

30 september 2017 15:00

Onbekend

In een regenachtig Meppel moesten de mannen van Boot en Lodewijk aantreden tegen het zaterdagteam van MSC Amslod. Vorig jaar was deze selectie de gedoodverfde kampioen maar kon men niet aan de hoge verwachtingen voldoen, dit jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen! De gastheren hadden de seizoens-opening vrij eenvoudig gewonnen van vv Heerenveen dus was er gelijk al sprake van een heuse topper.

SWZ begon stormachtig aan de wedstrijd en zette de zwart-witten gelijk onder druk, dit resulteerde binnen enkele minuten in een hectisch moment voor het doel waar de bal net voor de lijn gekeerd kon worden. In de 12e minuut viel de openingstreffer, Pascal Hettinga onderschepte een dieptepass en soleerde vervolgens langs 3 tegenstanders alvorens de bal voor de geheel vrijstaande Tim Posthuma zijn voeten te leggen. Deze kon het laatste tikje geven voordat hij nog iets te laat neergesabeld werd, gelukkig kon Tim verder na deze harde charge. In de rest van de eerste helft een eenzijdig spelbeeld; MSC wilde wel opbouwen en voetballen maar kon simpelweg geen ruimte vinden. De Sneekers hielden de controle zonder ook maar 1 serieuze kans weg te geven en hadden flink uit kunnen lopen. Enkele hachelijke momenten voor de Meppeler goal werden door toedoen van de lat, paal en doelman niet omgezet in doelpunten.

De trainer van MSC zorgde in de rust voor enkele omzettingen in zijn team en hierdoor verloor SWZ Boso Sneek ZM1 steeds vaker de grip op de wedstrijd, gelukkig hoefde doelman Jelmer Popma nog niet handelend op te treden. Door het gewijzigde spelbeeld kwam er ook meer ruimte voor de aanvallers Posthuma en De Jong maar bleven de doelpunten nog vrij lang uit. In de 66e minuut kon linkshalf Rinke Hiemstra de wedstrijd zo goed als in het slot gooien door na een mooie aanval de doelman te verschalken met een gerichte schuiver. De scherpte ebde vervolgens weg en de vermoeidheid sloeg zichtbaar toe bij de Sneekers op het zware veld, de ruimtes werden groter en MSC wist nog enkele kansen te creëren. Popma was echter weer heer en meester in het doelgebied en had zich voorgenomen vandaag de heilige 0 te houden, al had hij hier wel enkele katachtige reddingen voor nodig. Met nog een klein kwartier op de klok besliste De Jong definitief de wedstrijd door een corner van Hettinga schitterend binnen te schampen!

SWZ Boso Sneek ZM1 deelt momenteel de koppositie in de competitie met de grote onbekende Boornbergum die afgelopen zomer in de zuidwestelijke 5e klasse ingedeeld is. Zaterdag komen de buren van HJSC op bezoek in Sneek, de groen-witten wisten afgelopen week Ens vrij eenvoudig aan de kant te zetten dus zal ZM1 flink aan de bak moeten!