SWZ Boso Sneek ZM1 wint eenzijdige topper van Ens.

vv Sneek Wit Zwart 1

Ens 1

Mannen, 1, 5e klasse A

28 oktober 2017 15:00

Onbekend

Op papier heette de wedstrijd van afgelopen zaterdag een topper tussen de koploper SWZ Boso Sneek en het als derde geklasseerde SV Ens. In de praktijk was het gedurende de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer naar het doel van de polderbewoners, met als eindstand een flinke 8-0.

Vanwege blessures en vakantie had het trainersduo Boot/Lodewijk slechts 14 spelers tot de beschikking, toch stond er een zeer representatieve en scherpe selectie op het veld! Afgesproken was om dan ook scherp te starten aan de wedstrijd, dit gebeurde dan ook! Binnen een tijdsbestek van een kleine 20 minuten was de wedstrijd beslist met een 3-0 tussenstand. Patrick Veenstra maakte in de 2e minuut de 1-0 na een vlotte aanval, een klein kwartier later prikte Rinke Hiemstra een doelpunt mee voordat Veenstra nogmaals doeltreffend uithaalde. Na deze openingsstorm nam SWZ Boso Sneek iets gas terug en hierdoor kon Ens de enige kans van de wedstrijd krijgen, de doorgebroken spits vond echter doelman-in-vorm Jelmer Popma op zijn weg! Gezien het spelbeeld was de 3-0 ruststand nog matig, met een beetje meer finesse hadden er al 6 doelpunten op het (uitstaande) scorebord gestaan!

Na een welverdiend bakje thee trok SWZ Boso Sneek de lijn van de openingsfase door, Veenstra scoorde zijn 3e treffer van de dag en de 4e voor zijn team. Niet veel later een opvallend moment in de wedstrijd, de uitstekend leidende arbiter fluit voor een strafschop voor de Sneekers; verrassend pakt Pascal Hettinga de bal om aan te leggen voor dit buitenkansje! Ondanks dat Hettinga de doelman de verkeerde hoek in stuurde eindigde de bal jammerlijk op de buitenzijde van de paal, het wordt voor deze begaafde rechtshalf eerst even achter aansluiten op het “pingel-lijstje”. Geprikkeld door zijn misser neemt Hettinga echter nog wraak op zichzelf door niet veel later de 5e treffer aan te tekenen. Ook Tim Posthuma deed nog van zich spreken door een tweetal echte spitsengoals te maken, de kapstok van het team knapte veel vuil werk op en beloonde op deze manier zichzelf. Het slotakkoord was wederom voor Hettinga, hij tekende de 8-0 aan en kroonde zichzelf samen met Veenstra als mannen van de wedstrijd.

Zaterdag staat een primeur op het programma, er wordt voor het eerst in de historie op zaterdag aangetreden tegen Bakhuizen. De Gaasterlanders zijn van zondag naar zaterdag geswitcht in de hoop om de talenten in eigen huis te houden en door te stoten naar het niveau van de omliggende dorpen. SWZ Boso Sneek laat zich dit weekend rijden door de Gaasterland Express met hierin niet alleen de selectie maar ook een grote schare toeschouwers!