Espel kan SWZ Boso Sneek ZM1 zeventig minuten bijbenen.

vv Sneek Wit Zwart 1

Espel 1

Mannen, 1, 5e klasse A

11 november 2017 15:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag kwam de 2e tegenstander uit de polder naar Sneek, nummer 4 van de ranglijst Espel stond op het veld ondanks berichten van een afgelasting! Rond elven in de ochtend bromden de mobiele telefoons van de ca. 30 hoofdrolspelers met een pushbericht van de Voetbal.nl-app; wedstrijd afgelast… Verbaasde gezichten alom, een wedstrijd om kunstgras afgelasten met schitterend voetbalweer, scheidsrechter misschien verhinderd? Espel wist van niks, SWZ Boso Sneek wist van niks en ook de leidsman wist van niks, kortom gewoon voetballen!

Ten opzichte van vorige week moesten Boot en Lodewijk met enkele spelers schuiven vanwege blessures maar stond er bij het eerste fluitsignaal zoals altijd een degelijk elftal op het veld. De start van de wedstrijd was niet vlekkeloos maar leverde wel een strafschop op binnen de minuut! De laatste man van Espel maaide volledig over de hobbelende dieptepass van Thijs Goes en zodoende kon Freerk de Jong door op de doelman. In twee instanties wist deze de bal tegen te houden maar bij zijn 2e poging zag hij De Jong zijn voet aan voor de bal en wees de arbiter (met scherpe ogen) naar de stip! Tim Posthuma eiste de bal op voordat Pascal Hettinga het leer in de handen had, zijn inzet verdween feilloos in de lege hoek! Een zeer gewenste start van de wedstrijd voor de Sneekers die alleen nog maar mooier werd toen De Jong na een schitterende solo de 2-0 aan wist te tekenen na nog geen 10 minuten spelen.

Na deze treffer sloeg de gemakzucht toe bij SWZ Boso Sneek, er werd te gemakkelijk gedacht wat resulteerde in een inzet van Espel op de lat boven doelman Jelmer Popma.  Sportjournalist Nauta had het trainersduo van SWZ Boso Sneek van de nodige informatie over Espel voorzien maar dit leek meer op sabotage dan op betrouwbare info. De “matige” doelman van de polderbewoners ranselde bal na bal uit de doelmond en het systeem met 2 spitsen was in geen velden of wegen zichtbaar. Kort samengevat had de thuisploeg het zwaar tot aan de rust, kansen werden niet omgezet in doelpunten en de laagstaande zon in combinatie met een gebrek aan balans in het veld zorgde voor een gevaarlijk Espel.

Na de rust ongewijzigde teams en een zelfde spelbeeld, wederom De Jong met een joekel van een kans in de beginfase maar zijn kiezelharde inzet voor een (bijna) leeg doel eindigt op de lat! Dit zou de beslissing zijn maar deze misser gaf de polderbewoners alleen maar meer hoop, deze hoop zou niet veel later omgezet worden in een doelpunt. Een vrije trap op bijna 20 meter afstand zeilde over doelman Popma in de verre hoek, was het de laagstaande zon of gokte de uitstekende doelman op een bal in de korte hoek? SWZ Boso Sneek werd wakker geschud en ging op zoek naar de 3e treffer om het verschil weer 2 doelpunten te maken, dit gebeurde iets te overmoedig wat resulteerde in enkele hachelijke momenten voor het Sneeker doel. Zo belandde een bekeken inzet pardoes naast Popma op de paal en kroop men door het oog van de naald, zou deze erin zijn gegaan dan was het maar de vraag geweest hoe het met de veerkracht gesteld zou zijn geweest.

Gelukkig was deze veerkracht niet noodzakelijk, het was namelijk Patrick Veenstra die de beslissende 3-1 op een gelukkige manier vanaf de achterlijn binnen wist te werken. In de resterende 10 minuten wisten ook De Jong en Posthuma beide nog eenmaal doeltreffende uit te halen zodat de eindstand op een redelijk geflatteerde 5-1 terecht kwam. Maar zoals altijd in het voetbal telt de wijze hoe de punten gehaald worden niet meer als ze eenmaal binnen zijn! Enige smet op de wedstrijd was de zware blessure van de captain van Espel, iets te fanatiek doorgaan resulteerde in een flinke kniekwetsuur. Nogmaals een reden voor de Gemeente SWF om haast te maken met de plannen omtrent het sportpark, beide kunstgrasvelden zijn namelijk in zo’n slechte staat dat er geheid meer blessures te noteren vallen de komende maanden.

Zaterdag gaat SWZ Boso Sneek ZM1 op bezoek bij Woudsend, een tegenstander waar het altijd lastig tegen spelen is en die misschien het voorbeeld van Espel gaat volgen en vol druk gaat zetten! We gaan het zien!