SWZ Boso Sneek ZM1 weet ook 18e wedstrijd te winnen!

Woudsend 1

vv Sneek Wit Zwart 1

Mannen, 1, 5e klasse A

3 mei 2018 19:30

Onbekend

Woudsend moest afgelopen donderdag voor de 2e maal bedwongen worden, enkele weken geleden won SWZ Boso Sneek met 9-0 in Sneek en nu moest de wedstrijd in Woudsend afgewerkt worden. De wedstrijd was eerder enkele malen afgelast vanwege de hevige regenval en dit was met een reden, er lag werkelijk een geweldig veld in Woudsend! Dit geeft maar aan dat zuinigheid in de natte winterperiode je veel profijt kan geven voor de laatste maanden van het seizoen.

Boot en Lodewijk gingen met een complete selectie op pad hielden er een sociaal wisselbeleid op na gezien de invulling van de bank. De gastheren kwamen met slechts één doelstelling het veld op; de schade zoveel mogelijk beperkt houden. Een heuse 1-5-4-1 opstelling (OSM – Schieten van afstand) kwam tegenover de Sneekers te staan, zoals wel vaker leken de eerste minuten meer op handbal dan een mooi potje voetbal. Desalniettemin kreeg ZM enkele flinke kansen in de eerste paar minuten maar de keeper wist zijn doel lang schoon te houden. In de 23e minuut was het dan wel raak, Age Hains Boersma wist een rebound van de doelman tegen het net te werken. Niet veel later geselde Gerard de Jong voor de zoveelste maal dit seizoen het aluminium maar blijkbaar zit er nog geen treffer in voor de kalende spits! Op slag van rust leek Justin Rienks door de rood-zwarte defensie te breken maar hij kon enkele doormiddel van een overtreding gestuit worden, resultaat een penalty. Tim Posthuma had zijn laatste poging gemist maar ging desondanks wel achter de bal staan, deze keer was het wel raak, hiermee kwam de ruststand op 0-2 voor SWZ Boso Sneek.

Woudsend leek met deze tussenstand zeer tevreden te zijn en wist in het begin van het tweede bedrijf nog moedig stand te houden. Maar zoals zo vaak bij ZM zijn er elke wedstrijd wel enkele doldwaze minuten, vandaag tussen de 56e en 60e minuut. De ingevallen Freerk de Jong wist tweemaal doel te treffen als een echte spits en Rienks draaide een corner ineens in de verre hoek, in een paar minuten van 0-2 naar 0-5. Na deze fase kalmeerde het scorebord maar de dadendrang van ZM was nog even groot, ze zijn waarschijnlijk niet bijgehouden maar in deze 2e helft zijn minimaal 25 hoekschoppen te noteren geweest. Naast deze hoekschoppen ook een karrenvracht aan voorzetten die meestal vakkundig werden weggewerkt, echter in de 70e minuut was dit niet het geval, de speler van Woudsend wist als een topspits zijn eigen doelman te passeren! Het slotakkoord was wederom voor Boersma die hoekschop no. 33 eindelijk binnen wist te koppen, eindstand 0-7. Doelman Jelmer Popma heeft welgeteld 1 doeltrap mogen nemen en ging eenmaal op avontuur buiten zijn strafschopgebied, voor de rest had hij een vrije avond.

Komend weekend geen programma en ook volgende week (12 mei) geen wedstrijd, op 19 mei speelt SWZ de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Boornbergum. Het slot van de competitie zal plaatsvinden in het gezellig Blokzijl met een potje (hopelijk) zomermiddagvoetbal!