Ook Blokzijl ontsnapt niet aan dadendrang SWZ Boso Sneek ZM.

vv Sneek Wit Zwart 1

Blokzijl 1

Mannen, 1, 5e klasse A

9 december 2017 15:00

Onbekend

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd afgelopen weekend onder winterse omstandigheden gespeeld tegen SV Blokzijl. Deze tegenstander staat de laatste jaren bekend als vaste hekkensluiter maar wist deze jaargang al enkele goede resultaten neer te zetten dus SWZ Boso Sneek was gewaarschuwd.

De angst voor een stunt kon na enkele minuten alweer opgeborgen worden toen SWZ Boso Sneek na een spervuur aan kansen de openingstreffer aan liet tekenen. Doelpuntenmaker was Patrick Veenstra die in navolging van zijn zoon Thijs (pupil van de week) enkele minuten eerder ook het net wist te vinden. Daarna een aantal dolle minuten met 3 treffers binnen een tijdsbestek van nog geen 10 minuten, eerst maakte Tim Posthuma de 2-0 alvorens Daniel Bennik zijn goaltje meepikte. Dezelfde tandem was ook verantwoordelijk voor de 4e treffer; Bennik stelde Posthuma in staat om alweer zijn 16e doelpunt van het seizoen aan te tekenen. Het slotakkoord voor de thee kwam ook van de voet van Posthuma door in de 35e minuut de 5-0 te maken.

Gerard de Jong kwam na de thee in het veld voor de licht gekwetste Posthuma. Het leek er even op dat de wedstrijd beëindigd zou worden omdat de gasten geen zin meer hadden maar de trainer van Blokzijl kon zijn manschappen (op 1 na) toch nog voldoende motiveren om te starten aan het 2e bedrijf. Freerk de Jong had nog niet gescoord maar tekende al vrij snel voor de 6e treffer, hierna begon een bijna traditionele periode van droogte. Door nonchalance en egoïsme bevat elk duel wel zo’n periode waarin SWZ Boso Sneek zichzelf meer voor de voeten loopt dan dat er samen wordt gespeeld. In de 65e minuut kwam de volgende goal letterlijk uit de lucht vallen, een afgeslagen voorzet werd ineens op de slof genomen door Patrick van der Velde. Zijn inzet vloog onhoudbaar voor de doelman in de verre hoek, het was tevens zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het slotakkoord van 4 treffers is vervolgens voor het duo Freerk de Jong en Veenstra met beide 2 doelpunten, hiermee kwam de einduitslag op 11-0.

Met deze 3 punten en de uitslagen op de andere velden komt SWZ Boso Sneek bovenaan de ranglijst te staan, de titel “Herbstmeister” is binnen! De mannen van Boot & Lodewijk krijgen nu rust tot begin januari om bij te komen van de “slechts” 9 gespeelde wedstrijden. Onderstaand het oefenprogramma van 2018:

13/1      Waterpoort Boys (T)

20/1      NOK (U)

27/1      Scharnegoutum (T)