SWZ Boso Sneek ZM1 hervat de competitie met stevige overwinning

Mannen, 1, 5e klasse A

10 februari 2018 15:00

Onbekend

De voorbereiding van Boot en Lodewijk was simpelweg dramatisch, de trainingsopkomst was teleurstellend klein met een gemiddelde van 7 spelers. Om dit feit werden enkele trainingen geschrapt en slechts 3 oefenwedstrijden gespeeld in plaats van de geplande 5 potjes.

Dit weekend begon de competitie echter weer en verrassend genoeg waren er ineens 14 spelers beschikbaar, de wedstrijd kon dus doorgang vinden. In deze hervatting was vv Heerenveen de tegenstander, voor de winterstop werd dit team in Heerenveen met 2-8 verslagen dus SWZ Boso Sneek  had er wel vertrouwen in.

Binnen 8 minuten was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld toen Daniel Bennik met een stevige pegel de 3-0 aan wist te tekenen. In de openingsminuten wisten Freerk de Jong en Tim Posthuma al doel te treffen. Nadat Posthuma na een kwartier spelen de 4e treffer wist te maken ging de voet even van het gas en kon vv Heerenveen goed partij geven. De rust werd echter behaald met een 6-0 tussenstand door nog 2 treffers van De Jong en Posthuma.

Na de rust een ongewijzigd spelbeeld, binnen enkele minuten moest het scorebord (kapot zeker?) weer aangepast worden toen de gasten een voorzet achter hun eigen doelman tikten. In het vervolg van de wedstrijd wist Posthuma nogmaals 3x te scoren waarmee zijn totaal op zes doelpunten kwam en de stand op 10-0. Enkele minuten voor tijd toch nog een venijnige uitbraak van de jonge Heerenveners welke pardoes in de bovenhoek boven de degelijk keepende Jelmer Popma plofte.

De stand had nog hoger kunnen zijn maar Gerard de Jong wist na een dik uur spelen een penalty niet te promoveren tot doelpunt, de doelman van vv Heerenveen doorzag zijn plan en keerde de inzet. Hierdoor wacht De Jong dit seizoen nog op de eerste competitietreffer.

Zaterdag wacht een serieuze krachtmeting als de topper (nr 3 vs. nr 1) op het programma staat in de Hommerts tegen HJSC. De groenhemden verloren de wedstrijd in Sneek met 5-1 maar deze overwinning voor SWZ Boso Sneek kwam uiterst moeizaam tot stand. In tegenstelling tot die wedstrijd wordt zaterdag aangetreden op natuurgras, voor SWZ Boso Sneek ZM1 nog maar de 2e keer dit seizoen.