SWZ Boso Sneek ZM1 laat geen spaan heel van IJVC!

IJVC 1

vv Sneek Wit Zwart 1

Mannen, 1, 5e klasse A

14 april 2018 14:30

Sportpark De Schalm
Hoofdweg 47
7741PL
COEVORDEN
tel. 0524-512556

Afgelopen weekend moest SWZ Boso Sneek ZM1 in IJlst aantreden tegen IJVC, de blauwhemden draaien een ronduit matig seizoen en hadden net een beetje de weg omhoog gevonden. Deze route werd echter hard onderbroken door de ZM-trein die zonder pardon door dendert richting het kampioenschap, de thuisclub werd met maar liefst 0-14 terug de kleedkamer in verwezen.

Boot en Lodewijk stuurden een gedreven elftal het veld in, de afgelopen week had het team een flinke boost gekregen door de overwinningen op de naaste belagers MSC en Boornbergum. Kans na kans werden de eerste twintig minuten om zeep geholpen alvorens wie anders dan Patrick Veenstra de ban wist te breken! Niet veel later wist topschutter Tim Posthuma de tweede treffer op het gespannen scorebord te zetten. Zijn treffer ontstond deels door een flinke botsing tussen de doelman en verdediger van IJVC, na een korte blessurebehandeling konden beide de wedstrijd hervatten. Na een dik half uur spelen moesten beide toch nog vervangen worden en zoals zo vaak bij kleinere verenigingen was er geen reservedoelman beschikbaar. Dit resulteerde in het feit dat er een veldspeler de handschoenen aan moest trekken voor nog een dik uur wedstrijd. Nog voor de rust wisten de Sneekers de score te vergroten tot 0-6, Veenstra 2x, Age Hains Boersma en Freerk de Jong waren de doelpuntenmakers. IJVC stelde hier behalve een hachelijk moment met een terugspeelbal en Jelmer Popma niks tegenover.

Na de rust stoomt ZM gewoon door en binnen enkele minuten prikt Posthuma voor de 2e keer gevolgd door een zakelijke treffer van Pascal Hettinga. Dit doelpunt luidde een fase in van onachtzaamheid bij de wit-zwarten en de Kypmantsjes gingen steeds meer op zoek naar de eretreffer, gelukkig stond Popma enkele malen succes in de weg. Met nog een klein kwartier op de klok en een 0-8 tussenstand gooide IJVC de handdoek in de ring, de resterende minuten leek de goal wel een schiettent op de kermis. Veenstra 3x, Posthuma 2x en Freerk de Jong zetten de eindstand op een monsteruitslag van 0-14. De laatste treffer van Freerk de Jong betekende tevens het 100e doelpunt van het competitieseizoen, de goals tegen het uitgestapte Hielpen niet meegeteld. Het ene na het andere record wordt momenteel gebroken, zo kon dezelfde De Jong na de wedstrijd zijn 3e ster ophalen bij Voetbalnoord voor zijn 75e competitiedoelpunt.

Aanstaande zaterdag komt Woudsend in Sneek op bezoek, de rood-zwarten bevinden zich net als IJVC in de staart van de ranglijst maar zullen zich uiteraard niet zomaar naar de slachtbank willen laten leiden. Om 15:00 uur is iedereen welkom om onze jongens aan te moedigen, daarnaast is er een minimale kans op het binnenhalen van het kampioenschap. Achtervolger MSC verloor afgelopen weekend verrassend punten en bij puntverlies bij het thuis zeer sterk spelende Ens kan het puntenverschil onoverbrugbaar worden! Er breken spannende weken aan voor SWZ Boso Sneek ZM1!