SWZ Boso Sneek ZM1 grijpt kampioenschap!

Espel 1

vv Sneek Wit Zwart 1

Mannen, 1, 5e klasse A

28 april 2018 14:30

Onbekend

Wat er al een tijdje aan zat te komen gebeurde dan toch afgelopen weekend, het welverdiende kampioenschap werd behaald! In Espel moesten de 3 punten binnengesleept worden om niet meer achterhaalt te kunnen worden door runner-up MSC. Ondanks een dipje in het tweede bedrijf kwam SWZ Boso Sneek niet in de problemen in de polder en kon na het eindsignaal het feest losbarsten!

De training van donderdag was de slechtste van het gehele seizoen, zou de spanning dan toch opspelen bij spelers en staf was de vraag? Er werd een heuse spelersbus geregeld, trouwe supporters mochten mee reizen, zelfs Sjoerd werd ingevlogen vanuit Riga…

Vanaf de 1e minuut was duidelijk wat er voor welk team op het spel stond, de Sneeker koppies stonden strak en dicteerden gelijk het spel. Al na zes minuten spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen Rinke Hiemstra een gesmoorde vrije trap binnen wist te tikken. Het vervolg was moeizaam zonder in de problemen te komen, het spel was statisch en grote kansen konden er niet afgedwongen worden. Hier werd duidelijk zichtbaar dat het ontbreken van Patrick Veenstra als zwervende aanvaller flink invloed op het spel had, zijn diepgang werd echt gemist. Arnold Otten wist na een klein half uur spelen het verschil op twee doelpunten te brengen door doeltreffend uit te halen met zijn linkerbeen vanaf randje “16”.

In de rust werd erop gehamerd dat het iets geconcentreerder moest en de definitieve mokerslag snel uitgedeeld moest worden. Dit gebeurde echter niet gelijk, een te korte terugspeelbal werd door de Espel-aanvaller dankbaar verzilverd, 1-2 dus in plaats van de te verwachten 0-3. Hierna volgden nog enkele hachelijke minuten waarin de polderbewoners zelfs nog een keer de lat wisten te raken! Topschutter Tim Posthuma was tot dan toe nog niet in het verhaal betrokken geweest maar zijn Koningsdag-kater leek langzaam te verdwijnen, en helemaal nadat hij vlot na de bal op de lat het verschil weer naar 2 goals tilde. In de hierop volgende 20 minuten hadden de Espel-spelers vast en zeker het gevoel dat ze in een achtbaan zaten; Pascal Hettinga 1x, Otten 1x en Posthuma 3x wisten de score op 1-8 te zetten. Wedstrijd beslist en een kwestie van het eindsignaal zo snel mogelijk laten klinken!

Na het laatste fluitje van de arbiter groot feest op het veld in Espel; bier, bloemen, kampioenshirts en zelfs een heuse schaal werd tevoorschijn gehaald! Na enkele fotosessies werden de trouwe supporters bedankt voor de steun en langzaam aanstalten gemaakt om te douchen en richting Sneek te reizen. In de bus werd het feest doorgezet met zanger van het levenslied Passie en af en toe een gastoptreden! Eenmaal in Sneek werden staf en spelers onthaald in de binnenstad waar de menigte werd getrakteerd op een heuse balkonscene! Gevolgd door waarschijnlijk een eenmalig diner in de Walrus (nogmaals onze excuses voor de geluidsoverlast) werd de avond afgesloten in Club 1841.

Aanstaande donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, er wordt ingehaald in en tegen Woudsend. Dit zal de 18e wedstrijd van het seizoen worden, hierna volgen nog ontmoetingen met Boornbergum thuis en de afsluitende wedstrijd wordt gespeeld in het altijd gezellige Blokzijl.