SWZ Boso Sneek ZM1 pakt overwinning 19 & 20!

Blokzijl 1

vv Sneek Wit Zwart 1

Mannen, 1, 5e klasse A

24 mei 2018 19:30

Onbekend

Afgelopen week (zaterdag & donderdag) moest SWZ Boso Sneek ZM1 nog tweemaal aantreden in competitieverband, beide wedstrijden werden in de lijn der verwachting omgezet in overwinningen. Zaterdag was Boornbergum in Sneek de tegenstander, de groenhemden streden de eerste seizoenshelft dapper mee om de koppositie maar konden het niveau niet vasthouden. Gister werd de competitie afgesloten in Blokzijl tegen de plaatselijke trots, een pittig potje met als grote blikvanger arbiter Schoemaker.

Met enkel nog de eer en enkele records om voor te spelen werd afgetrapt tegen Boornbergum die met weinig aanvallende intenties het veld in waren gestuurd. Desondanks kregen de gasten de beste kansen in de beginfase, door ongeconcentreerd handelen werd de spits in de gelegenheid om door te stomen richting doelman Jelmer Popma. Popma stond echter goed opgesteld en wist het 1 op 1 duel glansrijk te winnen. SWZ Boso Sneek ZM1 leek wakker te schrikken en het tempo werd flink opgeschroefd, Pascal Hettinga wist de ban in de 20e minuut te breken in zijn laatste thuiswedstrijd. Nadat Freerk de Jong na een klein half uur de tweede treffer wist te maken brak het welbekende dolle kwartiertje weer aan. Binnen een tijdsbestek van nog geen 15 minuten werd de score uitgebreid van 2-0 naar 6-0 door treffers van Freerk de Jong (1x) en een puntgave hattrick van topschutter Tim Posthuma.

Na de rust ebde het niveau zichtbaar weg, Posthuma wist vrij kort na de thee nog wel te scoren maar hierna was de doelpuntenregen opgedroogd. Kansen werden wel gecreëerd maar het overzicht en de scherpte ontbrak, een ketser in de Sneeker achterhoede leidde zelfs nog een tegentreffer in voor Boornbergum. In het laatste kwartier wisten alleen invallers Patrick Veenstra en Aron Doevedans nog doel te treffen om zo de eindstand op 9-1 te brengen.

Gisteravond was Blokzijl de tegenstander op het betonharde grasveld, de gastheren waren met duidelijke opdrachten het veld ingestuurd. Niet op de Sneeker helft komen en raken wat je raken kan leek het wel met als doel de schade zo beperkt mogelijk te houden. SWZ Boso Sneek ZM1 had als doel gesteld exact 7 doelpunten te maken in verband met het totaalaantal en onze vertrekkende spits Gerard de Jong te laten scoren. Beide doelstellingen werden glansrijk behaald, de rust werd bereikt met een 1-3 tussenstand door treffers van Hettinga, Veenstra en Boersma. Dezelfde Boersma kreeg de tegentreffer op zijn conto door een indraaiende corner niet weg te koppen, foutje bedankt..

Na de rust werd het spel steeds harder en grimmiger, de arbiter kon het simpelweg niet meer belopen wat voor veel irritatie zorgde. Zo wisselde een Blokzijl speler zichzelf door simpelweg van het veld te lopen, het had weinig gescheeld en iedereen had van het veld gekund. Het toppunt was een kort overleg tussen de scheidsrechter en beide aanvoerders, hierna moest doelman Popma terug naar zijn doel; “schiet eens op, of heb je een rolstoel nodig” beet de leidsman hem toe… SWZ Boso Sneek ZM1 bleef kalm en wist door Veenstra en Freerk de Jong uit te lopen tot 1-5 met nog een twintig minuutjes te spelen! Niet veel later volgde het hoogtepunt van de avond; een puntgave voorzet van Hettinga werd kiezelhard door “der Bomber” Gerard de Jong achter de kansloze doelman geknikt! Volgens bronnen uit Blokzijl is Gerard nog steeds bezig met zijn ereronde! De laatste treffer van het seizoen kwam op naam van Emiel Bizimana die in een scrimmage het scherpst was en binnen punterde!

Resultaten:
  • Kampioen 5e Klasse A
  • 20 gespeeld; 20 overwinningen (60 punten)
  • 140 treffers gemaakt in 20 wedstrijden; gemiddelde van 7 goals per wedstrijd
  • 13 tegentreffers in 20 wedstrijden
  • Topscorer 5e Klasse A Tim Posthuma met 50 goals (3e Freerk de Jong 27 met 27 treffers)
  • 5 gele kaarten in 20 wedstrijden
  • 0 rode kaarten in 20 wedstrijden