SWZ Boso Sneek ZM1 sluit bekercampagne winnend af.

vv Sneek Wit Zwart 1

TOP'63 1

Mannen, 1, Groep 2 43

16 september 2017 15:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag was Top’63 te gast op Sportpark Tinga voor de laatste bekerwedstrijd van de 1e ronde. De gasten uit Oppenhuizen stonden gedeeld bovenaan met Delfstrahuizen en hadden nog een grote kans om de volgende ronde te bereiken, dan zou er wel gewonnen moeten worden met dikke cijfers! SWZ Boso Sneek ZM1 had nog een minimale kans om verder te komen maar dan moest WWS voor een daverende stunt zorgen tegen Delfstrahuizen.

Het team van Boot en Lodewijk liet er geen gras over groeien want binnen de minuut stond de 1-0 denkbeeldig op het scorebord (wat vreemd genoeg uit stond), het was Freerk de Jong die een voorzet van Pascal Hettinga met zijn bovenbeen tot doelpunt promoveerde. Na deze dreun duurde het niet lang voordat de 2e goal genoteerd kon worden, goaltjesdief Alwin Hettinga wist koel af te ronden na een mooie aanval! Het vervolg van de 1e helft leverde een vrij eenzijdig wedstrijdbeeld op met SWZ Boso Sneek ZM1 in balbezit en Top’63 loerend op de counter, kwamen de gasten een keer door dan stond doelman Jelmer Popma altijd zijn mannetje. Enkele minuten voor het rustsignaal wist De Jong wederom doel te treffen en leek de wedstrijd dus al vroegtijdig beslist, Top’63 dacht hier echter anders over en in de slotminuut wisten zij met een hard afstandsschot de 3-1 te maken.

Na de rust werd er niet echt aan klantenbinding meer gedaan, de gasten bleven op eigen helft staan en SWZ Boso Sneek ZM1 creëerde nog enkele kansen maar wist geen doelpunten meer te maken. Verdedigend stond het goed met de uitblinkende Popma altijd nog als slot op de deur als meevoetballende keeper!

Zaterdag 15:00 uur start de competitie met een thuiswedstrijd tegen buurman IJVC, een geduchte tegenstander waar de laatste jaren weinig punten tegen behaald zijn. De behaalde resultaten uit de voorbereiding (oefen en beker) tellen simpelweg niet meer, het gaat nu om het “echie” en dit zal op het veld tot uiting moeten komen!

Oefen/beker

NOK – SWZ                     2-3