8'

Mannen, 1, Hoofdklasse A

8 oktober 2017 14:00

Onbekend

Het vlaggenschip van SWZ Boso Sneek heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen SDO. In Bussum eindigde het hoofdklassetreffen op Sportpark De Kuil in 1-1.

SWZ Boso Sneek kende een droomstart. In de tweede minuut lag de bal al in de Noord-Hollandse netten. Gerben Visser tekende vanuit een vrije trap voor de openingstreffer.

Lang kon de ploeg van Germ de Jong niet van de voorsprong genieten, binnen vijf minuten scoorde Maikel van Latum de gelijkmaker. Zijn afstandschot vloog langs keeper Klaas Boersma, die opnieuw de geblesseerde Bas Douma verving.

Het verdere wedstrijdverloop kende kansen over een weer, waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg de betere mogelijkheden had. Vooral in de slotfase was het spannend en hing een Bussumer goal in de lucht. De Sneker verdediging moest in de slotminuten meermaals handelend optreden en wist een thuisdoelpunt ter nauwernood te voorkomen.

Dankzij het punt staat SWZ Boso Sneek nu met zes duels gespeeld op de zevende plek in de zondag Hoofdklasse A. De tegenstander van volgende week, RKAVV uit Leidschendam, is SWZ Boso Sneek gepasseerd op de ranglijst dankzij een 2-1 overwinning bij koploper Achilles 1894. De Assenaren zaken daardoor naar plek twee, ten gunste van SJC dat met 1-5 won bij Heerenveen.