Inspiratieloos MO17-1 hard onderuit in topper

8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Afgelopen zaterdag stond er een topper op het programma voor de MO17-1. Op het Sneker sportpark was SC Bolsward MO17-1 te gast, zij zijn op dit moment koploper. Zou Sneek vandaag winnen dan werd de koppositie overgenomen van de gasten. Door de vakanties kon er niet met een volledige groep worden getraind in aanloop naar de wedstrijd, Judith en Laura K ontbraken deze zaterdag ook.

Om 11.30 uur werd er afgetrapt onder mooie weersomstandigheden. Dat was ook eigenlijke het enige mooie voor de MO17-1 deze ochtend, het zou namelijk een desastreuze wedstrijd worden. Al snel kwam Bolsward op voorsprong, doordat er door miscommunicatie teveel vrijheid werd weggeven bij een inworp. Hierna vielen vrij vlot Willemijn en Tess uit met een blessure. Zij werden vervangen door Demi en Kyra, waarvan de eerste ook alweer snel moest afhaken met een blessure. Gevolg was dat er geen wissels meer over waren. De speelsters die wel in het veld stonden haalden geen moment hun gebruikelijke niveau, afgezien van Lieke, Kirsten en Ilse. Bolsward was de hele eerste helft heer en meesteres en toen de scheidsrechter voor de rust floot stonden de meiden al kansloos met 3-0 achter.

In de rust probeerden de trainer en leider de meiden weer op te peppen en met twee omzettingen werd geprobeerd nieuw elan in de ploeg te krijgen. En het moet gezegd worden, ondanks de ruime achterstand probeerde de MO17-1 de bakens wel te verzetten. Met meer inzet werd geprobeerd Bolsward terug te duwen, maar het voetballend vermogen ontbrak eigenlijk geheel, ook in de tweede helft. Bolsward bleef vrij eenvoudig overeind en Sneek kon eigenlijk niet echt een vuist maken. Zo kabbelde de wedstrijd richting het einde waarbij de 0-4 eigenlijk alles wel samenvatte deze ochtend. Een speelster van Bolsward kon 40 meter overbruggen en zonder dat haar een strobreed in de weg werd gelegd van 35 meter binnenschieten. Hierna floot de scheidsrechter af en konden de meiden en staf terugkijken op een onthutsende ochtend.

Aankomende week moet er wel wat gebeuren op training, zaterdag aanstaande wacht in Dokkum Be Quick. Wil de MO17-1 bovenin blijven meedoen dan zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.