PHPD zorgt voor lastige wedstrijd MO17-1

8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Na de zure nederlaag tegen Bolsward vorige week moest de focus van de MO17-1 deze week op de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys MO17-2. Uit was met 11-2 gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat een tweede wedstrijd ook zo maar gewonnen gaat worden. Zonder de vakantievierende Emma en de geblesseerde Kyra trad de MO17-1 om 10.30 uur aan op het Sneker Sportpark.

De MO17-1 startte niet goed. De bezoeksters waren in het begin de gevaarlijkste ploeg. Het was dat Lieke wel bij de les was, anders hadden de meiden zomaar tegen een achterstand aan kunnen kijken. Diezelfde Lieke stond aan de basis van de 1-0. Na een goede redding wist ze met een verre uittrap de bal achter de Heerenveen verdediging te plaatsen, Silke was attent meegelopen en schoot beheerst binnen. Zonder groots te voetballen was het ook al rap 2-0. Kianna deed een prima interceptie, zij speelde Tess aan en onze rechtsbuiten rondde keurig af. Ondanks de comfortabele voorsprong bleef het voetbal van de meiden in Wit en Zwart niet goed. Dit kwam ook omdat veel speelsters te kampen hadden met PHPD (Pijntje Hier, Pijntje Daar). De helft van het team kon vanwege dit fenomeen niet voluit gaan, waardoor HB redelijk makkelijk overeind kon blijven en zo nu en dan gevaarlijk kon worden. De beste kansen waren nog wel voor de gastvrouwen, maar Judith, Ilse en Tess waren niet scherp in de afronding. Zonder heel veel verdere hoogtepunten zochten beide teams de limonade op.

In de rust hadden de meiden zelf ook wel in de gaten dat het niet goed liep en dat er beter voor de dag moest worden gekomen in de tweede helft. En dat gebeurde gelukkig ook. Vanaf het eerste fluitsignaal voetbalde SWZ pakken beter. De eerste kans was voor Tess, na goed werk van Iduna, maar zij schoot helaas naast. De bezoeksters bleven echter goed van zich afbijten en bezorgden de verdediging soms handen vol werk. Achterin stond het meestentijds echter goed, de beide Laura’s en Iduna, met ondersteuning van middenveldster Naomi, leverden prima werk af. Na wederom een goede kans van Heerenveense Boys sloeg SWZ toe in de omschakeling. Een lange bal van achteruit werd door Ilse in twee keer binnengewerkt voor de 3-0. Heerenveense Boys ging hierna nog meer op de aanval spelen, waardoor er meer en meer ruimte ontstond voor de thuisclub. Judith had na een prima actie een goede kans, zij schoot net voorlangs. Maar het beste was er bij de MO17-1 echt wel af, de kleine blessures en pijntjes gingen steeds meer opspelen. Gelukkig werd het einde van de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren gehaald en konden er drie punten worden bijgeschreven in de strijd om het kampioenschap.

Aankomende zaterdag wederom een (ingelaste) thuiswedstrijd voor de MO17-1. Men speelt dan om 11.45 uur tegen STd’Olde Veste MO17-1 uit Steenwijk.