VR1 als ongeslagen koploper de winterstop in. - VV Sneek Wit Zwart

VR1 als ongeslagen koploper de winterstop in.

vv Sneek Wit Zwart VR1

2 - 0

ST BMJ VR1

Competitie

3e klasse N

Datum

10 december 2022 14:30

Scheidsrechter

L.W. Huitema

Accommodatie

Sportpark vv Sneek Wit-Zwart
Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Afgelopen zaterdag stond voor de VR1 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Op het Sneker sportpark was ST BMJ VR1 de tegenstander, een ploeg die na een stroeve start een uitstekende reeks uitslagen had neergezet en virtueel tweede stond. Zaak voor de Sneker dames was dus om te winnen en zo het gat naar de achtervolgers groter te maken.

Even na 14.30 uur werd er afgetrapt en de intenties van SWZ waren gelijk duidelijk. Met prima combinatiespel werden de gasten vastgepind op eigen helft en het regende kansen voor de VR1. Echter stonden onzorgvuldigheid, pech en een goede keepster in eerste instantie succes in de weg. Maar gelukkig werden de dames in de 20ste minuut beloond voor het uitstekend veldspel. Na een vlot lopende aanval was het Michelle die met een droog schot de keepster kansloos liet: 1-0. SWZ ging door met uitstekend voetballen, maar vergat meermaals de trekker over te halen en liet daarmee ST BMJ in leven. De tegenstander kwam sporadisch van eigen helft en had op één moment na geen noemenswaardige kansen. SWZ bleef het restant van de eerste helft prima voetballen, maar er zou niet meer worden gescoord.

Zoals je wel vaker ziet na een rustperiode, was de tweede helft in eerste instantie wat minder vanuit SWZ perspectief bekeken. Het goede combinatiespel uit de eerste helft werd minder en wat vaker werd er voor de lange bal gekozen. Dit speelde ST BMJ wat meer in de kaart en omdat de VR1 de geboden kansen niet wist af te maken, groeide er bij de gasten weer meer hoop op minimaal een punt. Met lange ballen werd geprobeerd gevaarlijk te worden. De verdediging van de VR1 speelde goed geconcentreerd, maar wist niet te voorkomen dat er toch een lange bal achter de verdediging viel. De linksbuiten van de gasten leek op weg naar de 1-1, maar Lieke wist met een prima redding erger te voorkomen. Het werd nu echt een beetje een zenuw wedstrijd voor alles wat SWZ een warm hart toedroeg, met nog een kwartier op de klok leek de wedstrijd ineens weer alle kanten op te kunnen. Gelukkig wist de VR1 dan in de 85ste minuut de wedstrijd in het slot te gooien. Een splijtende dieptepass van Michelle op Marjet, zij sneed perfect de 16 meter in en schoot de bal beheerst achter de keeper voor de bevrijdende 2-0. De dames voetbalden de wedstrijd hierna goed uit en zodoende werden de drie punten meer dan terecht in eigen huis gehouden.

Door deze overwinning gaat de VR1 als ongeslagen koploper de winterstop in, men heeft een gaatje van 6 punten naar de nummer twee geslagen en de eerste periode op zak. Wat vooral opvalt is dat het veldspel van de VR1 gedurende de eerste seizoenshelft steeds beter is geworden, hopelijk kunnen de dames deze lijn na de winterstop doortrekken.

Opstelling VR1: Lieke van der Wal, Amarins Tjalsma, Yvonne Dijkstra, Kyara Gillissen, Maja Runic, Daniek Bouma, Sinne Oostenveld, Laura Dozeman, Michelle Missler, Marjet Ruiter, Jody Witteveen (’65 Marrin van Maurik).

Spelers en staf wensen iedereen fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien bij de wedstrijden in 2023.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!