VR1 gelukkigst met punt in Stiens - VV Sneek Wit Zwart

VR1 gelukkigst met punt in Stiens

S.C. Stiens VR2

1 - 1

vv Sneek Wit Zwart VR1

Competitie

3e klasse N

Datum

29 oktober 2022 12:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark It Gryn
Ieleane 1
9051LP
STIENS
tel. 058-2571290

Afgelopen zaterdag stond voor de VR1 een lastige uitwedstrijd op het programma. In Stiens werd het opgenomen tegen de lokale VR2, een ploeg waartegen de Sneker dames het in de uitwedstrijd altijd zeer lastig hebben.
 
Om 12.30 werd er onder goede omstandigheden afgetrapt en Stiens nam gelijk het initiatief. SWZ werd met goed voetbal vastgezet op eigen helft en de gasten kwamen maar moeilijk aan voetballen toe. De makkelijk combinerende thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden en het was eigenlijk wachten op de 1-0. Die viel in de 21ste minuut. Door het midden uitverdedigen door SWZ werd hard afgestraft door de attente Stienser voorwaartsen. SWZ probeerde met hard werken wat meer in de richting van het Stienser doel te komen, Michelle had pech toen een schot van haar ternauwernood van de doellijn kon worden gehaald. Nadat Stiens nog een keer de lat had geraakt (via de gekneusde vingers van Lieke) was de eerste goede aanval van SWZ wel gelijk een doelpunt. Uitstekend werk van Marrin, zij speelde met een steekbal Laura vrij voor de keeper en zij schoot in de 35ste minuut beheerst de 1-1 binnen. Stiens bleef hierna de bovenliggende partij, maar de rust kon zonder verdere kleerscheuren worden gehaald.
 
De tweede helft liet gelukkig een wat beter SWZ zien. Stiens kon de dominatie van de eerste helft niet helemaal doorzetten, al bleven ze voetballend de Sneker dames meestentijds de baas. De VR1 zette daar echter een flinke dosis werklust en karakter tegenover, zodat de thuisploeg moeilijker tot kansen kwam. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waardoor de kansen voor beide partijen in het verloop steeds schaarser werden. SWZ kreeg nog een mogelijkheid via Marrin, maar haar schot ging voor het doel van Stiens langs. Nadat de scheidsrechter een kwartier voor tijd met vermoeidheidsverschijnselen moest worden gewisseld (hij had al een wedstrijd gefloten) voor een goedwillende toeschouwer, leken beide ploegen een puntendeling wel prima te vinden. Toen de scheidsrechter de sportieve wedstrijd affloot bleek dat ook het geval te zijn. Gezien de hele wedstrijd kon SWZ het meest gelukkig zijn met een punt en er was dan ook weinig reden tot klagen.

Opstelling VR1: Lieke van der Wal, Frederique van der Sluis, Yvonne Dijkstra, Amarins Tjalsma ('65 Maja Runic), Esmee Kuipers, Laura Dozeman, Michelle Missler ('80 Norah Veltkamp), Sinne Oostenveld, Daniek Bouma, Marrin van Maurik en Jody Witteveen.
 
Volgende week speelt de VR1 thuis tegen DWP VR1. Aanvang 13.45 uur.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!