VV Sneek Wit Zwart organiseert KNVB Schoolvoetbal 2022

5 augustus 2021 8:00


Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de stad Sneek en omgeving wordt komend jaar georganiseerd door voetbalvereniging Sneek Wit Zwart. Daarmee keert het Sneker schoolsporttoernooi na jaren van afwezigheid weer terug naar Tinga.

Aan het KNVB Schoolvoetbaltoernooi kunnen basisschoolklassen uit groep 5 tot en met 8 deelnemen. Zij vertegenwoordigen hun schoolklas en strijden om de titel en een heuse beker. De winnaars per leerjaar kunnen zich bovendien kwalificeren voor de regionale finales. Het evenement vindt plaats op woensdagmiddag 6 april 2022.

Naast het toernooi voor de bovenbouw, wordt er door Sneek Wit Zwart ook een middag georganiseerd voor de onderbouwklassen. De groepen 3 en 4 kunnen op woensdag 20 april 2022 met hun school deelnemen aan de SWZ Schoolcup, waarbij iedereen een winnaar is en op een laagdrempelige manier kennis kan maken met voetbal. De SWZ Schoolcup is een variant op de succesvolle F-League van de vereniging, voor spelers en speelsters van 5 tot 8 jaar.

De inschrijving voor beide evenementen wordt georganiseerd door de Gemeente Súdwest-Fryslân. Scholen ontvangen hierover in de komende periode bericht, maar kunnen zich nu al aanmelden. De KNVB faciliteert en ondersteunt het toernooi. Deelname staat open voor alle basisscholen uit de stad Sneek en haar directe omgeving. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht op sneekwitzwart.nl/schoolvoetbal.
 

Beeld: KNVB

Delen

Lees meer over:
KNVB Schoolvoetbal SWZ Schoolcup

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!