Hervatting onderlinge competities deels in nieuw jasje

20 februari 2021 20:30


Vandaag werden voor de tweede keer dit jaar, na nu een sneeuw en ijs intermezzo, de onderlinge competities weer opgestart.

Deze korte stop is er door de TC’s van de J08 en J09 zeker niet achterover geleund maar is aangegrepen om de zaterdagen  in een nieuw jasje te steken. Dit om de jeugd nog meer variatie aan te kunnen bieden. Naast het 4 tegen 4 werden er 2 tegen 2 potjes en penalty shoot- outs georganiseerd.

Het onderliggende vraagstuk ‘Hoe gaan we de intrinsieke motivatie van kinderen om te voetballen stimuleren en behouden?’ vormde de aanleiding tot deze andere opzet.

Fleur Knelvelman (TC J08), Stefan Mekking (TC J09) en Jan Reurings zetten doorlopend stappen om alle facetten van het voetbal voor deze doelgroep nog verder te verbeteren. Eerder werd er al bericht over de coach de coach bijeenkomsten en ook de oefenvormen worden voorzien van een nieuw jasje en voldoen daardoor aan moderne inzichten.

Stefan Mekking:
“Juist in deze tijd waarbij we blij zijn dan we wekelijks mogen blijven trainen en intern activiteiten mogen organiseren is het zo belangrijk om kinderen met plezier te laten voetballen.

De kinderen hebben een veilige en uitdagende omgeving nodig. Er moeten spelelementen zijn, er moet wedstrijdecht gevoetbald worden en bovenal, er moet letterlijk en figuurlijk een doel zijn! Er moet een reden zijn om je best te doen.

Al deze aspecten komen samen in de nieuwe opzet voor de komende zaterdagen voor de JO8 en JO9 teams. Samen met Jan Reurings en Fleur Knevelman heb ik dit plan uitgewerkt. De volgende stap is de uitvoering ervan, waarbij we een beroep doen op onze vele fanatieke en enthousiaste vrijwilligers binnen de club.

Ook in deze tijd maken we samen voetbal mogelijk! Door realistisch te kijken naar wat er kan en mogelijk is, maar vooral ook door initiatiefrijk en innovatief te zijn.”

De eerste dag in deze nieuwe opzet was in ieder geval een groot succes. Blij en doodop verlieten de spelers van de JO8, JO9 en deels JO10-3 het sportpark aan de Molenkrite.

Uw zoon of dochter dit ook laten ervaren? Laat hem/haar gerust een keer vrijblijvend meetrainen.  Geef je op via ledenadministratie@sneekwitzwart.nl  onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. Ook in de voorjaarsvakantie trainen wij door.

 

Poster_SWZ_Super_Cup1.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!