George Valkema ambassadeur van de Fietsactie tegen Kanker

5 februari 2020 21:15


George is al 40 jaar betrokken bij onze voetbalclub. Toen zijn zoon 7 jaar was begon George als jeugdleider, met als hoogtepunt het kampioenschap in de C’s met Appie van Ruiten als trainer.

Later was George coördinator bij ZM en op een gegeven moment wedstrijdsecretaris. George zijn vrouw is 15 jaar lang gastvrouw geweest op zondag en verzorgde de lunchpakketten voor het 1e, het wassen van de tenues wordt ook al jaren door haar gedaan. De programmaboekjes werden ook altijd door George verzorgd.

Acht jaar geleden kreeg George een zware longontsteking, tijdens onderzoek in het ziekenhuis werd er ook kanker geconstateerd in de linker bijnier, twee weken later onderging George een zware operatie. Nog geen jaar later bij een controle werd er ook kanker geconstateerd in de rechter bijnier. In Sneek vond men het nog niet nodig om direct in te grijpen, maar in overleg met het gezin zijn ze naar het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) ziekenhuis gegaan voor een second opinion, toen is besloten om de tumor weg te halen.

Niet veel later werd er bij een controle een tumor geconstateerd in de linker nier, waarna een operatie volgde in het AvL ziekenhuis. Helaas kwam de tumor in 2017 weer op dezelfde plek terug. Alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook nog darmkanker geconstateerd. In Sneek is George daaraan geopereerd, waarna een zware herstelperiode volgde.

Op dit moment gaat het gelukkig heel erg goed met George en is hij elke thuiswedstrijd van het 1e team aanwezig. Om zichzelf in conditie te ouden maakt hij dagelijks een flinke wandeling.

George heeft veel mooie momenten beleefd bij de club waaronder de fusie tussen Sneek en WZS, de geweldige tijd toen de rommelmarkten werden georganiseerd en “de avond van toen” waar Albert Burkink en Jan Jansen een koninklijke onderscheiding ontvingen om er maar een paar te noemen.
Ook vindt George het geweldig om te zien dat er veel jeugdspelers zijn doorgestroomd naar het 1e team.

De steun die George heeft gehad tijdens zijn ziekte periode van zijn gezin, familie en vrienden, maar ook van heel veel mensen van SWZ, heeft hem heel veel goed gedaan.

George is enorm enthousiast over de fietsactie die gestart is waarbij geld wordt in gezameld voor de Maag Lever Darm Stichting en voor de jeugd van SWZ en vraagt iedereen een steentje bij te dragen aan de actie.

Zie onderstaande link voor meer informatie en om een donatie te doen.

https://www.doneeractie.nl/fietsen-voor-de-jeugd-en-tegen-mld-kanker/-38401

Delen

Lees meer over:
Fietsactie tegen Kanker

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!