De 10 kenmerken van kameraadschap

De 10 Kenmerken van Kameraadschap

Sneek (in Sneek Wit Zwart) staat voor Streven Naar Een Echte Kameraadschap. Dat uit zich onder andere in “10 Kenmerken van Kameraadschap”; de manier waarop wij ons op en rond het voetbalveld gedragen:

• Wij begeleiden en ondersteunen op een positieve en stimulerende wijze.

• Wij zijn correct en beleefd tegenover scheidsrechters, elftalleiders en vrijwilligers; zij staan er immers voor ons!

• Ouders en toeschouwers moedigen de teams op enthousiaste wijze aan zonder daarbij individuele spelers van aanwijzingen te voorzien.

• Indien we een training of wedstrijd niet kunnen bij wonen dan melden we ons van tevoren af.

• Na een training of wedstrijd douchen we op het sportcomplex.

• Wij gebruiken alle materialen fatsoenlijk, ruimen spullen weer op en laten kleedkamers na gebruik netjes achter (lichten uit, afval weg, afsluiten).

• Wij zijn een sportvereniging: in de bestuurskamer, in de kantine, binnen de omheining van een speelveld, in de dug-out en in de kleedkamers wordt niet gerookt.

• We behandelen anderen zoals we zelf ook behandeld willen worden. Vraag jezelf af: wat kan ik doen om het jou gemakkelijker te maken?

• Bij het signaleren van ongewenst gedrag spreken wij hierop direct aan. Ongenoegen in het team bespreken we daarbinnen en niet daarbuiten. We zijn voorzichtig in onze uitlatingen op “social media”.

• Wij tonen zichtbaar besef van de betekenis van “vereniging”: wij zijn gezamenlijk eigenaar van al het plezier en al het ongemak dat zich hier afspeelt.