Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)
De VCP is de contactfunctionaris binnen de vereniging voor ongewenste omgangsvormen.

Even voorstellen:
Mijn naam is Wietse de Haan, geboren in 1948 en gepensioneerd. Van december 2011 tot december 2013 ben ik voorzitter geweest van SWZ Boso Sneek.
Tijdens mijn werkzame leven was ik Senior Consultant van Enexis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de infrastructuur van het gas- en elektriciteitsnetwerk in Friesland (deels), Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg. Tot mijn afscheid in 2011 ben ik, naast mijn reguliere functie, vertrouwenspersoon geweest voor het personeel van dit bedrijf. Voor het vervullen van die nevenfunctie heb ik diverse intensieve trainingen gevolgd.
Ik hoop voor iedereen, die binnen onze overigens mooie vereniging geconfronteerd wordt met ongewenste omgangsvormen, het aanspreekpunt te zijn.
U kunt mij bereiken via telefoon: 0515-416133 en via email: haanwde@home.nl

Taken:
a. eerste opvang bij een melding
b. doorverwijzen
c. preventieactiviteiten en beleidsadvisering
d. verslag doen

Functieprofiel:

• profileert zich binnen de vereniging en ziet erop toe dat iedereen binnen de vereniging op de hoogte is van het bestaan van de VCP
  • houdt zich op de hoogte van (landelijke) ontwikkelingen op het terrein van preventie en bestrijding van ongewenste omgangsvormen
  • geeft het bestuur gevraagd en ongevraagd adviezen en informatie waarmee gericht beleid in deze kan worden ontwikkeld
  • is een sociaal, toegankelijk en oprecht persoon
  • geniet het vertrouwen van het bestuur en de leden