MD1 zaterdag in Bekerfinale

31 mei 2016 10:15


Komende zaterdag 4 juni staan onze meiden van MD1 in de finale van het KNVB Bekertoernooi. Dit is een unieke prestatie, want menig tegenstander moest verslagen worden in het bekertoernooi dit seizoen.


In september 2015 was DWP MD1 de eerste tegenstander die in twee onderlinge duels verslagen werd.  In november werd er met 3-2 gewonnen van Olde Veste ’54 MD1 uit Steenwijk. Bij de laatste zestien werd Meppel MD1 in februari met 1-0 verslagen. Voor de kwartfinale moest er daarna eind maart gewonnen worden van Buitenpost MD1. De meiden van SWZ bleken een maatje te groot en versloegen de gasten met 4-1. In de halve finale op 7 mei werd Twedo MD1 uit Veenoord in een spannende wedstrijd met 3-2 verslagen.

Aanstaande zaterdag 10 uur in de finale zal Blauw Wit ’34 MD1 een geduchte tegenstander zijn. De twee teams kennen elkaar goed. Hoewel Blauw Wit in de competitie te sterk bleek, was SWZ Boso Sneek MD1 op het toptoernooi bij Buitenboys de winnaar. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden op het hoofdveld van sc Joure waar de KNVB alle finale partijen laat spelen. 

Het vrouwen/meisjes voetbal maakt bij SWZ Boso Sneek een enorme groei door in leden en prestaties. Deze bekerfinale waar het MD1 team aan mee doet is hier een prachtig resultaat van, als ook het feit dat onze VR1 zaterdag nog steeds mee doet voor promotie naar de 2e Klasse.

Iedereen is van harte welkom om onze meiden 's morgens in Joure aan te moedigen en de vrouwen 's middags op ons eigen sportpark aan de Molenkrite.

 

Bron: Nico Altenburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!