Recht uit het hart 'The day after' van Esther Keuning-Jansen

6 juni 2016 17:45


Wat een voetbalweekend hebben we achter de rug. Eentje voor in de boeken!!!!!
Afgelopen donderdag heeft A1 gewonnen en daarmee begon het natuurlijk super. Zaterdag de slotdag en dit zag er net als andere jaren weer fantastisch uit. Complimenten want het moet allemaal wel geregeld worden. Als afsluiter hebben we mogen genieten van de dames
Helaas niet gepromoveerd maar gevochten als leeuwinnen!

Ik zal het verhaal nu beginnen bij vorige week zondag.

Thuis moesten de heren van SWZ Boso Sneek 1 aantreden tegen udi '19 uit Uden. Udi die kwam met twee bussen vol met supporters en over en weer kon je de spanning wel voelen.
Mooi om te zien hoe mensen mee kunnen leven met hun club. Na twee keer drie kwartier was de einduitslag 2-2 en voor Sneek voelde dit meer als een nederlaag en Udi stapte tevreden weer in de bus voor een rit van dik twee uren. Gelijk dezelfde middag sprak ik bepaalde personen aan met het idee om met de bus te gaan richting Uden. Gelijk waren de mensen enthousiast en zo gezegd zo geregeld.

Iedereen moest zich gisteren om 11:15 melden op het Sneek veld want de bus richting Uden vertrok om 11:30 en niet een minuut later. Voor 5 euro mocht je mee en een kleine veertig ras supporters stapten in.
" ik heb gedroomd dat we eerst 0-1 achter komen maar we lopen het veld af met een overwinning" werd er door iemand genoemd.
" het zal pittig worden vandaag en ze mutte wel knokken en voluit gaan deze wedstrijd" was weer een ander.
Zelf zat ik in de bus met het gevoel dat we op schoolreisje gingen.
Zakken vol met snoep, chips en drinken mee en ook wat buikpijn voor de wedstrijd.
Want het moest deze middag wel gebeuren natuurlijk.

Na een rit van een dikke twee uren kwamen we op het sportpark van Uden aan waar we zeer hartelijk werden ontvangen. Goed geregeld allemaal. Een paar sapjes om moed in te drinken en met zijn allen op naar het veld. In de volle zon stonden we daar en daar kwamen onze helden het veld al op. Van te voren was er al aangegeven dat er een minuut stilte plaats zou vinden want hun man van de supportersvereniging was helaas vorige week overleden.
Doodse stilte deze minuut.
Toen de scheidsrechter floot voor de wedstrijd had ik persoonlijk wel een kippenvel momentje.
Het publiek moedigde de mannen en begeleiding super hard aan en schreeuwden de longen uit het lijf .
Come on boys
De wedstrijd begon van beide kanten wat onrustig en beide ploegen moesten echt grip krijgen op de strijd. O neeeeeeeeee goal voor udi 19. Maar dat hadden we niet in gedachten alhoewel er wel een droom was waarbij we achter kwamen te staan. Dus accepteren en vooral de koppen omhoog houden. Sneek creëerde weinig kansen en het liep gewoon niet.
Na een tijdje stond er dan toch echt 2-0 op het bord.

De tweede helft begon Sneek goed en vooral fel en dat misten we de eerste helft.
Come on boys er moet nu toch echt een goal in als we als winnende ploeg het veld wilden verlaten. Een aantal supporters zochten een plekje achter de goal om zo in de schaduw te staan maar ook om te ijsberen. Sommige liepen heen en weer en de kopjes langs de kant gingen wat naar beneden. En het werd steeds stiller en nog stiller na de mooie vrije trap van udi 19, 3-0 stond al snel genoteerd op het bord.
Het is over en uit

Dat gevoel dat daarna volgt is niet met een pen te beschrijven. Pijnlijk en dan te bedenken hoe de spelers zich voelen. Dat hakt er wel in. De ene supporter loopt terug naar de kantine terwijl de ander bijna in tranen op het veld even achter blijft om bij te komen. Zelf loop ik rustig achter de menigte met een grote vlag die de supportersvereniging Tim en Tim mee hadden genomen. Met het hoofd naar beneden hoor ik wat vanaf het veld " he Esther bedankt dat jullie er waren riep freerk de jong en ik steek mijn duim de lucht in. Ook de persoon die bij hem stond melde nog even " komt wel goed" en weer doe ik de duim de lucht in. Dit zijn voor mij wel de momenten want natuurlijk komt het goed en ik ben blij dat ik supporter mag zijn van zo'n topclub. Nu gaan we hoofdklasse spelen en misschien is dit wel het niveau waar we op dit moment in thuis horen. We kwamen het hele seizoen gewoon net iets te kort.

Na afloop van de wedstrijd werd er nagepraat en een paar sapjes genuttigd. En een ieder deed dit op zijn eigen manier. Samen zijn we met de spelers bus weer richting Sneek vertrokken en onderweg samen gestopt bij de bezine pomp waarbij de trainer ook nog even een woordje deed in de supportersbus. Dikke klasse.

Volgend jaar dus hoofdklasse en ons opmaken voor een nieuw seizoen supporteren want dat zullen we altijd blijven doen. Vanuit hier weer ontwikkelen naar een stapje hoger. We mogen trots zijn op een gezonde club als SWZ Boso Sneek.

Ik wil alle supporters bedanken voor een bijzondere dag.
Weet wel dat de samenhorigheid goed zit bij de club.

Groetjes Esther Keuning

Link naar verslag, foto's en beelden van Udi'19/Beter Bed - SWZ Boso Sneek (toegevoegd door redactie).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!