vv Sneek Wit Zwart VR1

Vrouwen, VR1, Groep 2 07

29 augustus 2015 14:30

Onbekend

De vrouwen van SWZ Boso Sneek moesten voor de 2e keer binnen een week aantreden tegen de vrouwen van Flevo Boys. De thuiswedstrijd wisten de Snekers dik verdiend met een 4-1 af te sluiten. Op papier leek de uitwedstrijd een formaliteit, ware het niet dat de KNVB bedacht heeft dat ook bij een kleine nederlaag de punten tellen en niet het doelsaldo. Of het dit gegeven was of dat het lag aan het warme weer de Sneker dames begonnen in ieder geval minder sterk dan gebruikelijk aan hun wedstrijd in Emmeloord. Flevo Boys beschikte in vergelijking met vorige week over 2 nieuwe en tevens betere speelsters en gingen fanatiek van start. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de Snekers beter in de wedstrijd en bracht Sanne Homan koelbloedig de 0-1 op het scorebord dit omdat de SWZ dames veel druk zetten op de achterste linie van de thuisploeg. Nog geen minuut na de drinkpauze waren het weer de gasten die toesloegen het was wederom Homan die na een fraaie aanvalscombinatie de Flevo Boys goalie kansloos liet.

Tot de rust was de Sneker formatie sterker en gaf geen kansen weg. In de 2e helft was er een geheel ander beeld te zien vooral omdat een aantal speelsters hun positie niet goed invulden waardoor er voor Flevo Boys meer ruimte ontstond. Hier werd vlak na rust al snel van geprofiteerd, één van de behendige spitsen van de thuisploeg verscheen voor keepster Esmee Boot en schoot de bal binnen 1-2. Het leek of de Sneker ploeg even werd wakker geschud en deze begon weer wat meer druk te zetten op de tegenstander en dit monde uit in een hoekschop. Cornerspecialiste Kayleigh Atsma wist de bal keurig bij de 2e paal te plaatsen waarna kopspecialiste Janna de Graaf de bal keurig in de bovenhoek kopte 1-3. Na deze comfortabele stand was het wederom de thuisploeg die het initiatief nam en goed gebruik maakte van een mindere fase van de gasten.

De SWZ vrouwen die bekend staan om hun verzorgde spel en goede organisatie werden behoorlijk onder druk gezet. Flevo Boys maakte dankbaar gebruik van een paar persoonlijke fouten aan de kant van de Snekers en wist met 2 doelpunten de stand gelijk te trekken. De laatste 5 minuten bleef de thuisploeg aandringen en wist nog 2 corners af te dwingen maar hieruit werd echter niet meer gescoord. Met dit resultaat en dat van de week ervoor zijn de SWZ Boso Sneek vrouwen geplaatst voor de 2e bekerronde en dat is een prima prestatie tegen een tegenstander die toch een klasse hoger speelt. De Sneker formatie moet de komende tijd leren om een voorsprong vast te houden en vanuit de organisatie te spelen waarbij een ieder zijn positie goed invult. Met de huidige groep meiden moet dat zeker goed komen en kan er met goede moed begonnen worden aan de competitie komende zaterdag, op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys.