7 mei 2016 14:30

Scheidsrechter

Bij, TC v/d

Onbekend

Zaterdag moesten de mannen van Bernard Kalteren en Johan Faber aantreden tegen de koploper van de vijfde klasse FDS uit Havelterberg. Een goede ploeg met met name voorin heel veel kwaliteit. Het was echter SWZ Boso Sneek dat brutaal het initiatief nam. In de eerste minuut was het middenvelder Machiel van Dijk, die vanaf een meter of twintig verwoestend uithaalde, maar de keeper van FDS redde prima. De eerste tien minuten was SWZ Boso Sneek de bovenliggende partij, maar het lukte de Snekers niet om de openingstreffer te forceren. In de zeventiende minuut was het raak voor FDS. Voorstopper Popma maakte een lichte overtreding, maar de arbiter besloot tot het geven van een strafschop. Deze werd feilloos binnen geschoten. Na een goed uitgevoerde counter scoorde de aanvaller van FDS in buitenspelpositie de tweede treffer. De vlag bleef naar beneden, waardoor de 2-0 een feit was. SWZ Boso Sneek knokte goed, maar het technisch vaardiger FDS hield stand. In de tweede helft werd de wedstrijd al snel beslist. Onoplettendheid in de defensie werd afgestraft: 0-3. Nadat Sander Tuinstra de bal over het doel had gekopt was het Patrick Veenstra die een strafschop verzilverde. Daarna een fase met weinig mogelijkheden voor beide doelen. Na een foutje van doelman Popma werd het 1-4 waarna het in de laatste minuut FDS was dat nogmaals scoorde en de eindstand bepaalde op 1-5. Een verdiende overwinning. FDS zal samen met Scharnegoutum uitmaken wie kampioen van de vijfde klasse wordt. SZW Boso Sneek speelt volgende week uit in Hommers tegen HJSC.