Balk VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse G

28 november 2015 15:00

Onbekend

SNEEK – SWZ Boso Sneek VR heeft zaterdag op eigen veld de topper tegen het vrouwenteam van Balk gewonnen. De topper tussen de nummer twee en drie van de tweede klasse eindigde in 3-0.

Beide ploegen kampten met blessures en konden niet met hun sterkste opstelling aantreden. De Snekers namen vanaf het begin het initiatief. Via een fraai opgezette aanval van Bo Posthuma en Sanne Homan wist eerst genoemde – al binnen tien minuten – de openingstreffer de scoren. SWZ Boso Sneek speelde fel en won veel duels. Het veldoverwicht leidde korte tijd later in de 2-0. Michelle Lankrijer zette voor op Homan, die onderkant-lat hard inkopte.

De thuisploeg bleef druk houden en ook de defensie van SWZ Boso Sneek stond als een huis. Over de rechterkant was Iris Albada nog enkele keren gevaarlijk. Zij zag een keihard schot op de lat uiteenspatten. Nog voor rust was het opnieuw de combinatie Lankrijer-Homan die succesvol bleek. Homan werd op de zestien meter bereikt en tekende voor de 3-0.

In het tweede bedrijf werd Balk gevaarlijker en namen de Snekers iets gas terug. Beide ploegen creëerden kansen. Dankzij attent keeperswerk wist SWZ Boso Sneek-doelvrouw Melissa Douwes de goal schoon te houden. Ondanks meerdere wissels in de thuisploeg werd er niet meer met scherp geschoten en bleef de tweede helft doelpuntloos.

SWZ Boso Sneek VR1 heeft ondertussen een gat van zeven punten opgebouwd op de nummer drie (Bolsward) en treft volgende week, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, op eigen veld FVC uit Leeuwarden.