Be Quick D VR2

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse G

20 februari 2016 15:00

Onbekend

Een waar doelpuntenfestijn afgelopen zaterdag tussen de vrouwen van SWZ Boso Sneek en Be Quick uit Dokkum.

Op basis van de stand in de 2e periode wachtte de Sneker formatie geen eenvoudige wedstrijd, de gasten behaalden 13 punten uit 5 wedstrijden en steken dus in een goede vorm. De Snekers die vorige week nipt met 1-0 verloren van koploper VIOD wist wat hun te doen stond, echter was daar in de eerste helft weinig van te merken. De gasten waren vooral op het middenveld feller in de duels en wisten door deze regelmatig te winnen de thuisploeg bij vlagen onder druk te zetten. In de 14e minuut leidde een overtreding van de Snekers tot een kansrijke vrije trap aan de zijkant van de 16 meter. Voor de wedstrijd was er nog nadrukkelijk door de technische staf gehamerd op het voorkomen van dode spelmomenten zoals vrije trappen en corners. De vrije trap werd in de 16 meter gebracht en door geknoei in de Sneker defensie wist een Be Quick speelster het leer hard achter keepster Melissa Douwes in het net te schieten (0-1). De thuisploeg rechtte de rug maar bleef aanvankelijk moeite houden met de gasten uit Dokkum die met veel passie speelden. Toch was het in de 28e minuut Sanne Homan die de wedstrijd gelijk wist te trekken. Na een corner van Kayleigh Atsma, die weer in de basis kon beginnen na een lange blessure, kwam de bal weer terug bij Atsma die de bal wederom voor de goal bracht en daarmee Homan in de gelegenheid stelde om de bal keurig rechtsboven in de kruising te schieten (1-1). Precies 1 minuut na de gelijkmaker was het wederom spits Sanne Homan die deze keer door Bo Posthuma richting Dokkumer doel werd gestuurd met een scherpe dieptepass. Homan twijfelde niet een seconde en passeerde de rechtsback van de gasten en schoot de bal over de Be Quick goalie in de verste hoek (2-1). In deze fase kwam bij de Snekers het geloof in eigen kunnen weer boven drijven en waren ze gedurende 15 minuten de betere ploeg. Toch waren het de gasten die wederom tot score wisten te komen, ditmaal uit een hoekschop die goed voor het Sneker doel werd gebracht. De aanvalster van Be Quick was scherper dan één van de SWZ Boso Sneek dames die haar tegenstander uit het oog verloor waarna deze de bal bij de 2e paal eenvoudig binnen kon tikken (2-2). Waar bij de Snekers veel mis ging en het geluk ver te zoeken was waren de gasten een stuk fortuinlijker want mede door een misverstand in de Sneker achterhoede kregen ze hun 3e doelpunt bijna cadeau. In de 43e minuut leidde balverlies tot een directe kans voor 1 van de Be Quick spitsen, deze twijfelde niet en schoot de bal hard en hoog onhoudbaar binnen voor keepster Douwes.

Met een 2-3 ruststand konden de Sneker vrouwen hun wonden gaan likken in de pauze en in de wetenschap dat er in de 2e helft uit een ander vaatje gestapt moest worden. Na een pittige speech door coach Jan Kuperus werd iedereen wakker geschud en gewezen op de ontbrekende passie en inzet gedurende de eerste helft. De niet fitte Joyce Lankrijer werd 5 minuten na rust vervangen door de ook niet volledig fitte Olina Coers.

SWZ Boso Sneek startte voortvarend want vanaf de eerste seconde na de rust ging de ploeg in de aanval en werd er volop gestreden in elk duel. De gasten kwamen hierdoor steeds meer onder druk te staan. Zoals eerder aangegeven zat het de Snekers de eerste helft niet mee en de wet van Murphy was ook in de 2e helft voor een groot deel van toepassing. Het was in de 53e minuut Bo Posthuma die uit een toegekende vrije trap de bal keihard op de lat weg zag spatten maar helaas niet richting het net. Twee minuten later was het Sanne Homan die haar kopbal na een goed genomen corner net naast het doel van de gasten zag verdwijnen. De Snekers bleven aandringen maar de bal wilde maar niet in het doel van de opponent verdwijnen. Bij SWZ Boso Sneek werden twee wissels toegepast en werden Miriam Poiesz en Kayleigh Atsma vervangen door Isa Boorsma en de debuterende Anouk Homan. Beide dames vielen sterk in en zorgden er mede voor dat de thuisploeg de gasten onder druk kon houden. In de 81e minuut was het Sharon Huitema die na een goed genomen hoekschop de bal prima tegendraads inkopte en daarmee de Dokkumer goalie leek te verrassen, toch was het wederom Murphy die om de hoek kwam kijken want via de vingertoppen van de goalie zag Huitema haar inzet tegen de binnenkant paal weer het veld in stuiten. Wederom teleurstelling en die werd een minuut later nog groter toen de gasten met een scherpe counter uit wisten te breken en deze om wisten te zetten in een doelpunt 2-4. Geheel tegen de verhouding in weliswaar maar dat zijn nou eenmaal de geldende voetbalwetten. Met nog 8 officiële wedstrijdminuten op de klok werd alles of niets gespeeld door de Snekers. Achterin werd 1 op 1 gespeeld en laatste man Esther Kuperus werd mee naar voren gestuurd. In de 89e minuut zat het de thuisploeg dan toch eindelijk een keer mee, na een prima genomen corner door Kuperus viel de bal voor de voeten van spits Homan die niet twijfelde en de bal binnen schoot 3-4. Was er dan toch nog een klein wonder mogelijk? Jawel want ook in blessuretijd bleven de Snekers va banque spelen en in de 92e minuut was het wederom spits Sanne Homan die haar vierde treffer van de middag wist te noteren. De haar geboden kans zette ze om in de gelijkmakende treffer want ze schoot de bal hard en laag langs de verraste Be Quick goalie. De 4-4 eindstand was gezien het wedstrijdverloop een redelijke weergave van de verhoudingen in het veld maar met iets meer geluk hadden de Snekers een overwinning zeker verdiend.

Komende week treedt de SWZ Boso Sneek formatie aan in Groningen tegen de vrouwen 2 van The Knickerbockers. Dit betreft een bekerwedstrijd waarin de Snekers zijn doorgedrongen tot de laatste 8. Tegenstander Knickerbockers staat op een 3e plaats in de 2e klasse dus het zal een bijna onmogelijke klus worden, mede omdat spits Sanne Homan i.v.m. stage niet mee kan spelen bij de Snekers. Toch een leuke uitdaging in het verschiet en wellicht is er een verrassing mogelijk.