V.V. Heerenveen MO15-1

1e klasse 03

2 november 2019 10:45

Onbekend

Op zaterdag 2 november 2019 staat er een zware wedstrijd op het programma voor de MO15-1. Want de koploper V.V. Heerenveen MO15-1 komt op bezoek in Sneek. De nummer 1 tegen de nummer 4 en dus een hele belangrijke wedstrijd. Aanvang wedstrijd is 10:45 en de hele week al word er uitgekeken naar deze wedstrijd. De voorbereidingen waren ook super strak georganiseerd. Trainers/leiders Ruben, Sander en Femke hebben de meiden massaal toegewerkt naar deze wedstrijd. De warming up van de meiden was ook meteen met volle concentratie, alles voor een goede voorbereiding. De basisopstelling van het thuisteam is als volgt:

Keeper: Esmee Scheffer, rechtsachter: Marije Abma, centraal verdedigers: Laura Bosma en Stella Serra, linksachter: Sabrina Stegenga, rechts midden: Demi Hoekstra, centraal middenveld: Tessa van der Laan, links midden: Nynke Ludeman, linksvoor: Silke Bouma, spits: Ilse Jansma. En rechtsvoor: Eva Lukkien.

10:43: zijn beide teams gereed om het veld te betreden. De scheidsrechter vond het een leuk idee door middel van een line-up het veld op te komen, en de meiden zelf vonden het zelf ook wel een leuke toevoeging aan de wedstrijd.

10:45 aftrap SWZ Boso Sneek en V.V. Heerenveen gaat gelijk volle druk naar voren. De openingsfase van de thuisploeg valt zwaar tegen. De concentratie lijkt er ineens niet meer te zijn en alle meiden komen wat angstig over, maar misschien komt dat doordat er een paar meiden van V.V. Heerenveen 2 koppen groter waren. Maar in de openingsfase is er geen overtuiging in het spel van Sneek en dat vraagt natuurlijk om problemen, en vooral als je tegen de koploper speelt. Na 2 minuten komt de eerste grote kans voor V.V. Heerenveen maar de bal gaat net naast! Daar mag Sneek van geluk spreken. En dan is er nog slechter nieuws voor Sneek want in de 5e minuut raakt aanvoerder Demi Hoekstra geblesseerd en moet er noodgedwongen uit. Dat is een hele zware tegenvaller voor SWZ Boso Sneek maar ook voor Demi zelf. Voor Demi komt Lieke van der Kooi erin die de linksbuiten positie zal overnemen en Silke Bouma zal een linie naar achter schuiven op het middenveld. Wat Sneek ook probeert het lukt gewoon niet. Veel balverlies en V.V. Heerenveen blijft maar drukken en blijft maar kansen krijgen. Het middenveld van V.V. Heerenveen overspoelt het middenveld van SWZ Boso Sneek en komen er steeds weer gevaarlijk uit. Veel schoten van V.V. Heerenveen van afstand en die schoten gaan maar rakelings naast of over. Er zijn ook veel ballen eruit gehaald door de topper op goal die de meiden van Sneek daar hebben staan. Esmee Scheffer haalt een paar goede ballen en voorzetten eruit en zorgt ervoor dat Sneek niet al vroegtijdig op achterstand komt. In de 20e minuut krijgt V.V. Heerenveen een hoekschop, en daarvoor moet Sneek heel erg voor uitkijken aangezien V.V. Heerenveen best wel wat lengte in het elftal heeft. De bal komt voor de goal van keepster Esmee en schiet wat door in de 5 meter waar de aanvaller van V.V Herenveen de 0-1 intikt… een zware tegenvaller voor Sneek wat iets beter in de wedstrijd was gekomen. Maar SWZ Boso Sneek komt er op sommige momentjes gevaarlijk uit via de counter via Ilse Jansma en Eva Lukkien die over rechts een prachtige combinatie doen waarbij een schietkans ontstaat voor Sneek, maar de schoten gaan ruim naast de goal. De laatste 10 minuten is ook niet meer echt veranderd qua spelbeeld. SWZ Boso Sneek verdedigd en loopt achter de feiten aan terwijl V.V. Heerenveen lekker door gaat met aanvallen en maar gevaarlijk blijft. Na 37 minuten is het rust en Sneek mag heel erg blij zijn dat ze maar met een 0-1 achterstand gaan rusten.

In de rust is er door leider Ruben Bergstra nog heel wat besproken, over wat beter kon en hoe Sneek het V.V. Heerenveen het lastig kon maken. Alles is uitgetekend op papier wat duidelijk was voor de meiden, zodat ze wisten wat ze de 2e helft moesten doen. De tactiek voor de 2e helft was de zwakke punten van V.V. Heerenveen nog zwakker maken. En dat doormiddel om via die kant druk te zetten en om via die kant de aanval op te zetten. De trainers/leiders hebben aangegeven om via de linksachter en om via de centrale verdediger te voetballen omdat zij de zwakkere punten waren. En dat vielen de meiden van Sneek ook op. De leiders hebben ook  gezegd dat er voor resultaat gevoetbald moest worden, en dat kon alleen als alle meiden alles zouden geven voor het team. Na een kwartier zijn de meiden van SWZ Boso Sneek met de borst vooruit en de koppen omhoog de kleedkamer uitgestapt. Vol vertrouwen de 2e helft willen starten dat was wat er moest gebeuren.

11:38 Aftrap V.V. Heerenveen en Sneek zet gelijk volle druk zodat de koploper niet meer kan voetballen en zo dwingt de lange bal te spelen. Sneek laat de 2e helft veel meer zien dan in de eerste helft. Er is overtuiging in het spel van SWZ Boso Sneek en vertrouwen. Dat is aan alles te zien. Maar helaas na een kleine 5 minuten moet er nog een noodgedwongen wissel plaatsvinden voor SWZ Boso Sneek. Nynke Ludeman raakt geblesseerd aan haar enkel en moet eruit. Ze wordt vervangen door Fenna Donker die de links midden positie overneemt. Sneek begint meer kansen te krijgen omdat de druk op V.V. Heerenveen groot blijft. Een paar afstandsschoten van Sneek maar nog niet 100% kansen. Na een kleine 8 minuten komt er nog een wissel aan de kant van SWZ Boso Sneek. Eva Lukkien die goed gespeeld heeft verlaat het veld en voor haar in de plaats komt Merel Heemstra. Merel laat haar waarde gelijk zien aan het team van Sneek. 2 minuten nadat Merel het veld is ingekomen word er een lange bal naar voren gespeeld door Sneek, en die lijkt de centrale verdedigster van V.V. Heerenveen wel op te kunnen pakken, maar Merel geloofd erin en gaat het sprint duel aan. Met een kleine 10 meter achterstand haalt merel de verdedigster net voor de eigen 16 meter in en krijgt een duw in de rug. En wat doet de scheids nu? Hij geeft een penalty aan Sneek! tot blijdschap van het hele team van Sneek.  Degene die de penalty versierd heeft gaat zelf achter de bal staan en mag aanleggen voor de 1-1. Merel is koelbloedig in de afronding en schiet de bal heel erg zuiver in de linkeronderhoek. De keepster van V.V. Heerenveen dook de goede hoek in maar is volstrekt kansloos op de poging van de rechtsbuiten van SWZ Boso Sneek. Na de goal heeft het team van Ruben, Sander en Femke er alle vertrouwen in om de 2-1 te maken, want die zat er echt aan te komen. Een paar minuten later krijgt SWZ Boso Sneek een hoekschop na een hele  goede aanval via rechts. De hoekschop word genomen door aanvoerder Silke Bouma. Een strakke mooie indraaiende bal voor de goal van V.V. Heerenveen. En de bal blijft daar wat hangen voor de goal van V.V. Heerenveen en stuitert wat op in de 5 meter. En wie staat daar voor het inkoppen? Natuurlijk de spits van SWZ Boso Sneek! Ilse Jansma de kleinste van het veld kopt de bal er gewoon in, en Sneek neemt de leiding tegen de koploper!! Een echte spitsengoal! Een prachtig moment voor de meiden van Sneek want het was hun verdienste. Hard werken word beloond. Na de goal wordt er meteen gewisseld bij Sneek. Stella Serra de centrale verdedigster die het goed dicht gehouden heeft achterin verlaat het veld en maakt ruimte voor Maartje Mevissen die de laatste 20 minuten mag meedoen. Tessa van der Laan zakt een linie naar achter en Maartje gaat op het middenveld spelen. 3 minuten na de goal van Sneek komt er weer een hoekschop na weer een mooie aanval aan de rechterkant via Merel Heemstra en Silke Bouma ©. De hoekschop draait gevaarlijk in en komt toevallig voor de voeten van Fenna Donker. Ze schiet op goal en… schiet maar rakelings over.. de stuitert net iets teveel van de voet. Daar komt V.V. Heerenveen met de schrik vrij. Een 100% kans voor Sneek om de wedstrijd op slot te gooien. 11 minuten voor het einde van de wedstrijd komt er een counter van V.V. Heerenveen die lijkt al voorbij te zijn maar dan een klein foutje in de verdediging van Sneek. De bal word veroverd op de achterlijn en word terug gelegd rond de 16 meter, en er word een schot gelost. De bal vliegt over Laura Bosma heen (keepster 2e helft)  met wat geluk in, maar V.V. Heerenveen komt langszij… 2-2. Een tussenstand wat op dat moment niet paste maar dat is voetbal. Het was een halve voorzet en een half schot wat er zomaar in gaat. Ondanks de harde dreun gaan de meiden van SWZ Boso Sneek door en de duels worden harder. Zo klapt Ilse Jansma de duels in. Lieke van de Kooi blijft strijden op de linksvoor positie. Maartje Mevissen krijgt een flinke tik mee. Maar Maartje laat zien dat ze doorzettingsvermogen heeft en gaat door. Dat is wat we willen zien. De verdediging staat de 2e helft goed. De backs: Sabrina Stegenga en Marije Abma laten zich ook niet zomaar aftroeven en centraal verdedigster Tessa van der Laan laat haar niet zomaar passeren. Paar minuten voor tijd krijgt Sneek een vrije trap mee op een leuke plek. Een slimmigheidje van Ilse Jansma die de vrije trap versierd. Tessa van der Laan gaat aanleggen voor het schot en schiet op goal… maar de bal gaat met een stuit recht in de handen van de keepster van V.V. Heerenveen. Dat was ongeveer wel het slotakkoord van de wedstrijd. Na 37 minuten is het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en de wedstrijd eindigt in 2-2 tegen de koploper. En SWZ Boso Sneek doet gewoon weer mee met de bovenste 3 in de competitie. Een prachtig resultaat op het hoofdveld van Sneek. Ruben, Sander en Femke kunnen met SWZ Boso Sneek MO15 terug kijken op een hele goede wedstrijd. (voornamelijk de 2e helft)

Iedereen van SWZ Boso Sneek MO15 mag terug kijken op een zeer goede wedstrijd en mag/moet trots zijn op zichzelf voor wat ze de 2e helft hebben laten zien! Strijd, inzet, geloof, vertrouwen en het alles voor elkaar geven, hebben vandaag voor een prima resultaat gezorgd!

Nu op naar de volgende wedstrijden vol vertrouwen!