Hoofd jeugd opleidingen

09-02-2022

Hoofd Jeugd Opleiding

VV Sneek Wit Zwart is een herkenbare vereniging in de brede regio, waarbinnen een gezonde, betrokken en goed functionerende organisatie de voetbalsport kan worden beoefend op ieders niveau. Hierbij is aandacht voor sportiviteit en respect, focus op prestatie, plezier en persoonlijke ontwikkeling, zowel op het speelveld als daarbuiten. Onze vereniging is klaar voor de toekomst door voortdurende aandacht voor duurzaamheid.

Het Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) is een nieuwe functie binnen voetbalvereniging Sneek Wit Zwart. Hij of zij ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen de jeugdopleiding (jeugd betreft jongens en meiden), zorgt voor verbeterde doorstroom naar de senioren én draagt bij aan betere trainers . Met als eindresultaat dat spelers met veel plezier iedere dag weer naar de vereniging komen en beter worden.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

• Verantwoordelijk voor het Jeugdvoetbal Beleid volgens de visie op voetballen en visie op leren voetballen;
  • Draagt het vastgestelde voetbalbeleid uit en zorgt voor eigenaarschap bij het voetbalkader van de jeugdteams;
  • Geeft volgens het principe ‘positief coachen’ leiding aan het jeugdvoetbal kader;
  • Verantwoordelijk voor de werving, selectie en de aanstelling van Technisch Coördinatoren (TC’s) en hoofdtrainers jeugd selectieteams;
  • Voert evaluatiegesprekken met de TC’s en hoofdtrainers jeugd selectieteams;
  • Draagt zorg voor de uitvoering van de ‘coach de coach’ trajecten;
  • Stelt de teamindelingen van de selectieteams jeugd vast in overleg met de verantwoordelijke TC’s en trainers;
  • Draagt er zorg voor dat de overige teamindelingen ook op een correcte en zorgvuldige wijze worden gedaan door betrokken voetbalkader;
  • Draagt zorg voor de scouting van trainers en spelers;
  • Draagt zorg voor goed beheer van de trainingsmaterialen door het voetbalkader;
  • Heeft maandelijks overleg met de verantwoordelijke TC’s en trainers m.b.t. uitvoeren van het voetbalbeleid;
  • Zorgt voor de verbinding met de organisatorische kant van de jeugdafdeling, dit o.a. door overlegmomenten met bestuurslid jeugdvoetbal en bestuurslid meidenvoetbal en/of desbetreffende commissies;
  • Bezoekt wedstrijden, trainingen en besprekingen om de taken als Hoofd Jeugd Opleiding effectief te kunnen uitvoeren.

Profiel

Als vereniging staan we open voor een HJO met ervaring alsook een persoon welke de opleiding tot HJO wil gaan volgen en/of reeds volgt. De kandidaat beschikt minimaal over UEFA-B diploma. Er is ervaring met jeugd selectieteams op minimaal hoofdklasse speelniveau. Je bent beschikbaar om bij doordeweeks trainingen aanwezig te zijn en/of bijeenkomsten te organiseren. Tevens ben je beschikbaar op de speeldagen van de jeugd- en selectieteams.

De vereniging biedt

Wij verwachten dat je minimaal 10 uren per week actief bent in de uitvoering van de functie van HJO. Hiervoor ontvang je een marktconforme vergoeding. De vereniging beschikt over uitstekende trainingsfaciliteiten. We zijn een ambitieuze en tegelijk doch ook gezellige vereniging.

Ben jij in staat om onze trainers beter te maken? En ben jij in staat om samen met het voetbalkader te werken aan een veilig en sportief ontwikkelingsklimaat? Geloof jij in de principes van “positief coachen” om jeugdvoetballers te begeleiden? Solliciteer dan op de vacature van Hoofd Jeugd Opleiding bij VV Sneek Wit Zwart.

Sollicitaties kunnen verstuurd worden naar de voorzitter van de VTC de heer Ernst Veldman voetbalzaken@sneekwitzwart.nl. Deadline van reageren is maandag 28 februari 2022. Ingangsdatum van de functie HJO zal per seizoen 22-23 zijn. Heb je vragen over de functie dan kun je contact opnemen met de heer Veldman via 06-21237545.

Reageren op de vacature

Kies bestandWijzigVerwijder